4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ereksiyon sanıkları birbirine düştü

Bursa'da, cinsel ilişkiye girdikleri 51 yaşındaki kadını, ereksiyon olamayınca 33 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıla kadar hapisleri talep edilen sanıklar, suçu birbirlerinin üzerine attı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "nitelikli yağma" suçundan 15'er yıla, "suç eşyasını gizlemek için nitelikli olarak adam öldürmek" suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istenen B.E. (28), R.A. (29) ve H.E. (29), ilk kez hakim karşısına çıktı. Arife gecesi vahşice öldürülen kadın ile son ilişkiye giren aynı mahalledeki komşusu B.E.'nin ereksiyon olamayınca sinirlenip yaşlı kadını bıçaklamaya başladığı, diğer 2 şahsın da bıçağa sarılmasıyla kadının vahşice öldürüldüğü iddia edilen sanıklar ilk duruşmada ihtilafa düştü. Öldürdükleri yaşlı kadının üzerindeki 180 YTL parası ile 2 adet cep telefonunu aldıkları öne sürülen sanıklar, suçu birbirlerinin üzerine attı.

Olay günü diğer sanıklar R.A. ile H.E.'nin kendisini aradığını anlatan B.E., "Maaşımı almıştım. Evime gelip benden borç para istediler. Ayrıca bir bayanın telefonunu verip onu aramamı istediler. Daha sonra bu kadını Erikli ışıklarından alıp Orhaneli yolundaki çamlığa gittik. Maktule ile önce H.E., sonra da R.A. ilişkiye girdi. Ben girmedim, aracın yanında bekliyordum. İlişkiden sonra ikisi ellerine eldiven takarak kadının üzerine saldırdı. H.E., kadını tuttu. R.A. elindeki bıçakla beni de tehdit ederek kadının başından tutmamı istedi. Kadını bıçaklayarak öldüren R.A.'dır. Cinayetten sonra da pavyona gittik. Ertesi gün de polis bizi yakaladı" diye konuştu.

Diğer sanıklar ise sanık B.E.'nin, 'Sizi kadınla ilişkiye götüreceğim' diyerek arabaya aldığını ifade ederek, "Kadınla sırayla ilişkiye girdik. Son olarak ilişkiye B.E. girdi. Biz arabada bekliyorduk. Yanımıza geldi, elinde kan vardı. R.A.'nın evine gittiğimizde bize iki tane bıçak hediye etti. Daha sonra da pavyona gidip eğlendik. Daha sonra da suçunu bize itiraf etti. 'Öldürdüm çünkü o kadın benim evimin adresini biliyordu' dedi" diye konuştu.

Vahşice öldürülen ve gömüldükten bir hafta sonra mezarı otopsi için tekrar kazılarak materyaller alınan 51 yaşındaki 4 çocuk annesi T.K.'nin duruşmaya müşteki olarak katılması beklenen eşi ve çocuklarının davaya gelmemesi dikkat çekti.

Mahkeme, Telekomünikasyon Daire Başkanlığı'na yazı yazılarak sanıklar ve maktulenin son bir yıl içindeki tüm telefon kayıtlarının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 13:04:15
Güncelleme :20 Şubat 2009 Cuma 13:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?