1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Erener ve Şenlendirici coşturdu

45. Uluslararası Bursa Festivali'nde sahne alan Sertap Erener ile Hüsnü Şenlendirici, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran 5 bin kişiyi coşturdu. 

Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Sertap Erener ile ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, ilk kez aynı sahneyi paylaştı. Sanatçıların hayranları konser alanına girebilmek için uzun kuyruk oluşturdu. Sertap Erener ve Hüsnü Şenlendirici'nin beraber seslendirdiği şarkılar dinleyicileri coşturdu. Bursalılar'ın büyük ilgi gösterdiği konserin ilk bölümünde, 5 yaşından beri elinden bırakmadığı klarnetiyle sahne alan Hüsnü Şenlendirici, hayranlarını zeybekten oyun havasına, halk müziğinden sanat müziğine kadar farklı tatlar barındıran repertuarıyla klarnetin büyülü dünyasına götürdü. Şenlendirici'ye konser boyunca eşlik eden 9 kişilik orkestrada 3 Bursalı müzisyen de görev aldı. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Orhan Şallıel'in piyano çaldığı orkestraya yine Bursalı sanatçılar Aytaç Doğan kanunuyla, İsmail Tunçbilek ise bağlamasıyla eşlik etti. Perkisyonda Mehmet, Hamdi ve Memduh Akatay kardeşler yer aldı. 

Hüsnü Şenlendirici'nin ardından Sertap Erener sahneye çıktı. Sertap Erener'in sesi, Şenlendirici'nin klarnetinden çıkan melodilerin düeti ilgi gördü. Erener'in söylediği şarkılara dinleyiciler konser boyunca eşlik etti. Seyircilerle sıcak diyaloglar kuran Erener, bir ara yanına gelmek isteyen Ezgi adındaki minik hayranını kırmayarak sahneye çıkarttı. Yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını seslendiren Sertap Erener, finalde ise kendisine 2003 yılında Erovizyon birinciliğini kazandıran "Every Way That I Can" isimli şarkısını Hüsnü Şenlendirici ile birlikte söyleyerek seyircilere veda etti.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 15:58:58
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 16:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?