4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Erkek Lisesi mezunları buluştu

Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği üyeleri düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Yemeğe katılan lisenin 99 yaşındaki en yaşlı mezununa plaket verilerek pasta kesildi.

Kültürkpark içinde bulunan bir restoranda düzenlenen aylık geleneneksel yemeğe Erkek liseli mezunları ve eski bakanlardan Ertuğrul Yalçınbayır katıldı. Yemeğin en ilgi çeken konuğu ise 1932 yılında Erkek Lisesi'nden mezun olan 99 yaşındaki Dr. Avni Domaniç oldu.

Yemeğe onur konuğu olarak katılan Domaniç, "Mustafa Kemal Atatürk okulumuzu ziyaret ettiğinde bizzat ben de ordaydım. Zaman ne çabuk geçiyor. Okulumuz hala ayakta ve Türkiye'ye faydalı olacak öğrenciler yetiştiriyor. Beni burda ağırladığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşma sonrasında Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Recep Cenkçiler tarafından Domaniç'e plaket verilerek pasta kesildi. Yemekte bir konuşma yapan Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Cenkçiler, "2 sene önce kurulmuş bir dernek olmamıza rağmen her ay toplanıyoruz. Amacımız okulun ihtiyaçlarına yardım etmek ve burs ihtiyacı olan öğrencilere burs vermek. Şu anda 12 öğrenciye burs veriyoruz. Bu hedefi önümüzdeki sene yükseltmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 10:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?