4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Erkek Lisesi'nin çehresi yenileniyor

Bursa Erkek Lisesi binasının özgün mimari karakterinin korunarak restore edilmesi için hazırlanan protokol, Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği (BELDER) ile valilik arasında imzalandı.

Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği (BELDER) tarafından gerekli projeleri hazırlattırılan Tarihi Bursa Erkek Lisesi binasının restorasyon protokolü Bursa Valiliği'nde imzalandı. Proje hakkında bilgi veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, okulun restorasyon çalışmaları çerçevesinde mevcut spor salonu ve ek binaların yıkılarak yerine daha modern yapılar inşa edileceğini söyledi.

Vali Harput, özgün mimari karakteri korunarak yeniden restore edilmesi kararlaştırılan Bursa Erkek Lisesi'nin proje yapımı kadar tarihi eser restorasyonunun projelendirilmesinin zorluğuna da dikkati çekti.

Çevre düzenlemesi ile yeni görüntüye kavuşacak olan binanın yeni bir çehre kazanacağını kaydeden Vali Harput, "Bursa Erkek Lisesi şehre önemli hizmetler yapıp önemli insanlar yetiştirmiştir. Bu çerçevede Erkek Lisesi binası restorasyonu ile ilgili yeni bir projemiz var. Bursa Erkek Lisesi'ne yapılacak olan restorasyon, spor salonu ve çevre düzenlemesi işlerinin maliyeti yaklaşık 4 milyon TL'dir. Bu 3 yeni okula mal olacak bir bedeldir. Söz konusu çalışmalar bu sezon içerisinde tamamlanarak önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor" dedi.

Okulun bütün ihtiyaçlarına cevap vermek için çalıştıklarını belirten Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği (BELDER) Başkanı Recep Bilal Cenkçiler, okul idaresi ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Bursa Erkek Lisesi sevdalısı olduğunu kaydeden Cenkçiler, "Bursa Erkek Lisesi'nden 1960 yılında mezun oldum ve aynı okulda 1970 senesinde öğretmenliğe başladım. Yıllar boyunca buraya hizmet etmeye çalıştık en sonunda önemli bir olaya yöneldik. Çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak, önümüzdeki yıla yetiştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 16:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?