4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Erkek sağlığı TIR'ı Bursa'da

Türkiye'yi dolaşarak 40 binin üzerinde erkeğe ücretsiz şeker, tansiyon, yağ kitle indeksi taraması yapan sağlık tırı Bursa'ya geldi.

Levitra'nın üreticisi Bayer Erkek Sağlığı'nın desteği ile Türk Androloji Derneği tarafından gerçekleştirilen halkı bilinçlendirme projesi kapsamında 10 bin kilometre yol kat edilerek 40 il ziyaret edilecek. İstanbul, İzmir, Denizli, Konya, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri, Adana, Nevşehir, Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Zonguldak, Ankara, Eskişehir, Kocaeli ve Sakarya'da 40 binin üzerinde erkeğe ücretsiz şeker, tansiyon, yağ kitle indeksi taraması yapan sağlık tırı Bursa'ya geldi.

Bugün Botanik Park'ta tarama yapan tır, pazar günü Mudanya İskelesi'nde olacak.
Türk Androloji Derneği ve hızlı etki eden Levitra'yı geliştiren Bayer Erkek Sağlığı tarafından hayata geçirilen proje için düzenlenen toplantıda konuşan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Yavaşçaoğlu, Türkiye'de ilk kez bu kadar geniş çaplı bir erkek sağlığı taraması gerçekleştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Yavaşçaoğlu, "Erkekleri sertleşme problemi için risk faktörü olan hastalıklara karşı muayene ediyoruz. Onları iş yerlerinde, hafta sonları maçlarda, tır parklarında ve hatta kahvelerde bulmayı hedefliyoruz. Obezite ve metabolik sendrom açısından bel çevresi ölçümü, kan şekeri tahli, yüksek tansiyon ölçümü yapılıyor" dedi.

Sağlık tırının Konya'da yaptığı ölçümlerde kanında çok yüksek şeker oranına rastlanan bir hasta sağlık kurumuna yönlendirilerek, hayati bir problem yaşamasının önüne geçildi.

Doktorlar tarafından dikkat çekilen nokta ise, diyabet, hipertansiyon ve sertleşme sorunu arasındaki ilişki. Şeker ve tansiyon hastalarında ileriki dönemde sertleşme problemi görülebiliyor. Bu konuda araştırma çalışmalarına devam eden Bayer firması, sertleşme problemine yönelik geliştirdiği Levitra ile diyabet, hipertansiyon ve yüksek kolesterol hastalarında cinsel hayat kalitesini artırıyor.
Bayer Ürün Müdürü Sinan Aktan, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ve amaçlarının erkeklere cinsel sağlık konusunda çok önemli mesajlar vermek olduğunu belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?