3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Erken rezervasyona %45 indirim

Turizm sektörü, dünyada yaşanan ekonomik krizin beraberinde getirdiği durgunluğu aşmak için erken rezervasyon uygulamasını öne çekerken, yüzde 45'e varan tenzilatlar yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, önceki yıllarda mart hatta nisan aylarında başlayan erken rezervasyon uygulamasının bu yıl şubat ayına çekildiğini belirterek, "Tur operatörü firmalar ve onların düzenledikleri paket programları satmakta olan acentalarımız özellikle yaz talili için şimdiden rezervasyon yaptıranlara yüzde 30'dan yüzde 45'e kadar değişen oranlarda indirim ve taksitli ödeme imkanı sunuyor" dedi.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, 'Seyahat et sıhhat bul' sözünden hareket ettiklerini ifade ederek, "Erken rezervasyon imkanı ve cazip fiyatlarla hazırlanan tur paketleriyle turizmin canlı tutulmaya çalışıyoruz. Tüketicileri de bu imkanlardan faydalanmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Sema Kara da, özellikle mayıs-ekim ayları arasındaki 6 aylık dönem için Etstur, Jolly Tur, Touristica, Odeon Tours gibi operatör firmaların erken rezervasyona ilişkin kampanyalarını şubatta açıkladıklarını belirterek, "Erken rezervasyon uygulaması önceki yıllardan da bilinen ve tercih edilen bir yöntemdi. Tüketiciler açısından da kolaylıklar sağlayan bu uygulama şimdi daha da erkene çekilmiş oldu" dedi.

Operatör firmaların çalışmaları hakkında bilgi veren Kara, "Mayıs - Ekim ayları arasını kapsayan erken rezervasyon uygulamasında tüketicilere tek ödemede yüzde 40-45'lere varan oranda indirim yapılıyor, ayrıca 6 ve 12 taksitte ödeme imkanı sunuluyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 18:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?