3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ertuğrul milli takımı istemiyor

SAĞLAM, MİLLİ TAKIMA SICAK BAKMIYOR

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Milli Takım Teknik Direktörlüğü ile ilgili çıkan haberleri yalanlayarak, "Bursa'da çok mutluyum ve Bursaspor'u çok seviyorum" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, futbolcular Ali Tandoğan ve Turgay Bahadır Gemlik Belediyesi'nde düzenlenen panele katıldılar. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği panele Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler de katıldı. Çok sayıda taraftar Sağlam'a sevgi selinde bulunarak tezahürat yaptı.

"BURSA'DA ÇOK MUTLUYUM"

İlk olarak Ertuğrul Sağlam basın mensuplarının, "İsminiz Milli Takım Teknik Direktörlüğü için öneriliyor?" sorusunu, "Yarın milli maç var. Dolayısıyla söylediğimiz her şey yanlış anlaşılabilir. Yanlış anlamalara sebebiyet vermemeliyiz. Bu konularla alakalı konuşmak istemiyorum. Takım olarak çok iyi bir konumdayız. Ben bu takımın geleceğini çok iyi ve parlak görüyorum. Bursa'da çok mutluyum. Bursa ve Bursaspor'u çok seviyorum" cevabını verdi.

Bir taraftarın "Bursaspor şampiyon olur mu?" sorusunu ise Sağlam, "İlk imza attığım gün şunu söyledim. 3 buçuk yıllık bir programla yola çıktık. Üç buçuk yıl sonra nerede olacağımızı kestirmek mümkün değil. Biz çalışmayı seven bir ekibiz. Kendi stratejimiz doğrultusunda herkesi doğru bir şekilde yönlendiriyoruz. Çok iyi bir ekiple çalışıyorum. Şehrin olaya bakışı ve sizlerin desteği saha içerisinde takıma katkı yapacak. Şampiyonluk kelimesini kullanırken çok dikkatli olmak lazım. Çok büyük bir camiayı

ulaşamayacağınız hedeflere yönlendiremem. Bu şehir şampiyonluğa oynayacaksa bir defa bunun alt yapısını oluşturmalıyız. Biz bu yola girdik. Bu yoldan başarılı olmak için mücadele vereceğiz. Ama şampiyonluktan bahsederken çok sağlam bir alt yapıya oturtturmak lazım. Bu takımın hangi hedefe ulaşacağına bu şehir karar verir. Gerçekçi olmak lazım ve ayaklarımız yere basmalı. Bu şehir şampiyonluğa tabi ki oynar. Ama zamanı gelince. İnşallah o günleri de hep beraber yaşarız" şeklinde cevapladı.

Ivankov'un sakatlığı hakkındaki sorulara ise Sağlam, "Futbolda her zaman sakatlıklar ve cezalar vardır. Ivankov'un sakatlanmayacağının garantisi yoktur. Dün akşam kendisiyle görüştük. En fazla 3 hafta aramızda olamayacak. Ancak Ivankov profesyonel bir futbolcu bu süreyi daha aza indirecektir. Kaldı ki bizim yedek kalecilerimizde en az Ivankov kadar iyiler. Onlara sahip çıkmalıyız" cevabını verdi.

"HAYAL TACİRİ OLMAYIZ"

Bursaspor'un çok iyi bir takım olduğunu, karakterli, düzgün ve çalışkan futbolculardan oluştuğunun altını çizen Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'un da çok özel bir taraftara sahip olduğuna dikkat çekti. Buna karşın şampiyonluk gibi çok önemli bir konuda şimdiden hedef koyarak hayal tacirliği yapmak istemediklerini belirten Sağlam, Bursaspor'un büyük paralar harcayıp büyük yatırımlar yapan birçok futbol takımından daha iyi durumda olduğunu, 3,5 yıllık bir hedef belirlediklerini ve o hedef doğrultusunda

çalıştıklarını anlattı. Her zaman söylediği gibi hedeflerin yönünü Bursa taraftarı ve şehrinin belirleyeceğini ifade eden Ertuğrul Sağlam, "Biz gerçekçi olmalıyız, gerçekçi hedeflerle şampiyonluk hedeflerine mantıklı bir biçimde ilerlemeliyiz" şeklinde konuştu.

"İLK ÖNCELİĞİM TÜRK MİLLİ TAKIMI"

Bursaspor golcü oyuncusu Turgay Bahadır ise bir taraftarın, "Avusturya Milli takımından ve Türk Milli takımında teklif gelse hangisini tercih edersin" sorusuna, "Tabi ki önceliğim Türk Mili takımı olur. Avusturya doğumluyum ama ben bir Türküm" cevabını verdi.

Ertuğrul Sağlam kendisine yöneltilen, "Anadolu takımları niçin başarılarını devam ettiremiyorlar?" sorusu için, "Ali Tandoğan'a soralım. O Gençlerbirliği'nde bunu yaşadı" dedi. Bunun üzerine Tandoğan, "Üç büyüklerde oynadığınız zaman hep hedef şampiyonluktur. Anadolu'da hedef belli bir yere kadardır. İlk sene bunu yaşadıktan sonra futbolcular, belirli bir motivasyon oluşturamıyorlar. İster istemez sezona iyi başlayamayan Sivasspor var. Onların motivasyonu dibe kadar indi. Bu stresi yaşıyorlar şu anda.

Futbolcular istedikleri zaman maça kendisini yansıtamıyor" dedi.

SAĞLAM, MİLLİ TAKIMA SICAK BAKMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 16:01:01
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 16:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?