6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Eşimi kızım vurdu!

EŞİNİ VE KIZINI ÖLDÜRMEKLE SUÇLANAN POLİSTEN ŞOK SAVUNMA

Bursa'da sık sık evden kaçtığı iddia edilen 16 yaşındaki kızı ile boşandıktan sonra tekrar evlendiği karısını kendi tabancasıyla öldürüp oğluna kıyamadığı iddia edilen polis memurunun yargılanmasına başlandı. Hakkındaki iddiaları yalanlayan polis memuru, "Kızım eşimi vurunca kendimi kaybettim. Elinden silahı aldım ve ona ateş ettim. Minik oğlumun 'baba' diye seslenmesiyle kendime geldim" diye konuştu.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten eşini ve karısını öldürmek" suçundan çifte müebbet hapsi istenen polis memuru A.Ş., ilk kez hakim karşısına çıktı. Boşanıp tekrar evlendiği 20 yıllık hayat arkadaşı Hatice Ş.'yi (37) 4 el ateş ederek, bu sırada yardım çağıran 16 yaşındaki kızı Ceyda Ş.'yi de 2 el ateş ederek öldürmekle suçlanan polis memuru A.Ş., olayın psikolojik rahatsızlığı bulunan kızı yüzünden geliştiğini söyledi.

Kızının psikolojik tedavi gördüğünü ifade eden polis A.Ş., "Kendisini Uludağ Üniversitesi'ne götürdüm. Doktor kızımın Bakırköy'de tedavi görmesi gerektiğini söyledi. Bakırköy'de 14 gün tedavi gördü. Kızım bana sürekli ağır hakaretlerde bulunup ölümle tehdit ediyordu. 'Şerefsiz, haysiyetsiz, iyi baba olsaydın, olamadın, ölümün benim elimden olacak' diyordu. Eşim de kızımla benim aramda kalıyordu. Gece çalışacağım için gündüz evdeydim. Kızım sabah evden ayrılmış, ardından eşim kahvaltı yapıp ayrıldı. Saat 12.00 sıralarında eşim aradı. Dışarıda buluştuk. Bir süre sonra kızım Ceyda geldi ve herkesin içerisinde, 'Beni rahat bırakın' diyerek hakaret etmeye başladı. Sonra hep birlikte eve geldik" dedi.

Evde kızını karşısına alıp konuşmaya başladığını ifade eden A.Ş., "Onu, 'Niçin böyle davranıyorsun? Sen okulunu okusana. Senin arkadaşların kötü insanlar, senin onlarla ne işin var?' diye uyardım. Yaşam tarzının bizi zor durumda bıraktığını söyledim. Konuştuğumuz sırada kızım balkona çıkıp bir anda, 'Polis çağırın' diye bağırmaya başladı. Onu sakinleştirmek istedim. Bana, 'Sen erkek misin?' dedi. Annesine de, 'Niye bununla evlendin? Ekrem'le evlenseydin' diye bağırdı. Bunun üzerine eşime Ekrem'in kim olduğunu sordum. Kızım, 'Beni doğum günümde bile aramadın ama, Ekrem evimize kadar geldi, doğum günümü kutladı' dedi. Ben tekrar eşime Ekrem'in kim olduğunu sorunca kızım sinirlenip masa üzerindeki çantamda bulunan silahı aldı. Ve bana doğrultup ateş etti. Ben eğilince kurşun eşime isabet etti. Eşimin yere düştüğünü görünce kızımın elindeki silahı aldığımı ve kızıma ateş ettiğimi hatırlıyorum. Daha sonra kendimi kaybetmişim, ne yaptığımı bilmiyorum. Bir ara küçük oğlumun bacaklarımın arasından bana, 'baba' diye seslendiğini hatırlıyorum. Eşimi ve kızımı öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Ben kızımın davranışları ve tehditleri yüzünden baskı altındaydım. Silahımı da bu yüzden çantamda taşıyordum. Ancak o gün çantamı masanın üzerine bırakmıştım. Kızım bir anda silahımı alıp rastgele ateş etmeye başladı. Ne olduğunu anlayamadım" diye konuştu.

Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

EŞİNİ VE KIZINI ÖLDÜRMEKLE SUÇLANAN POLİSTEN ŞOK SAVUNMA
EŞİNİ VE KIZINI ÖLDÜRMEKLE SUÇLANAN POLİSTEN ŞOK SAVUNMA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 10:39:00
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 01:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?