2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Eşini dövene 'tez hazırlama' cezası

Bursa'da eşini dövdüğü iddia edilen kişi, yargılandığı mahkemece, "evli bir erkeğin eşine nasıl davranması gerektiği"ni anlatan 3 sayfalık tez hazırlama cezasına çarptırıldı.

Alınan bilgiye göre, 16 yıllık eşi Z.M'nin, Panayır Mahallesi'ndeki evlerinde yüzüne yumruk atarak burnunu kırdığı öne sürülen E.M'ye (48), "Kemik kırılması meydana getirecek şekilde eşini yaralama" suçundan yargılandığı Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesince ilginç bir ceza verildi.

E.M, mahkeme tarafından ilk olarak 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Suçun sabit olması nedeniyle tecil edilemediği bildirilen ceza, "Denetimli serbestlik sistemi" kapsamında hafifletildi.

Mahkeme, sanığı, "Evli bir erkeğin eşine nasıl davranması gerektiği" konusunu anlatan 3 sayfalık tez hazırlama cezasına çarptırdı.

"Denetimli serbestlik ekibi" tarafından 1 yıl boyunca, "İyi bir eş olup olmadığının" takip edilmesine de karar verilen sanığın, bu denetimlerde "iyi bir eş" olduğunu kanıtlayamaması halinde hapis cezasını çekeceği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2007 Çarşamba 15:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?