3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Eşitlik isteyen hanımlara nasihat!

Bursa'daki farklı partilerden tüm kadın belediye başkan adaylarının bir araya geldiği toplantıda konuşa Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, biz kadınız diye ayrıcalık istemenin çok aşağılayıcı olduğunu ifade ederek, "Kadınlar kendi ayrıcalığını çalışarak oluşturmalıdır" dedi.


Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (Ka-Der) Bursa Şubesi, farklı partilere ait tüm kadın belediye başkan adaylarını düzenlediği toplantıda bir araya getirdi. Baro Evi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, DSP Gürsu Belediye Başkan Adayı Safiye Yılmaz, Demokrat Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Meryem Büyüktuna, Liberal Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Nur Gür ve Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İkbal Polat katıldı. Her başkan adayına eşit süreler verilen paneli gazeteci Özlem Buğday Yağmur yönetti.


Her aday, başkan olması halinde yapacağı hizmetler hakkında bilgi verdiği toplantıya, kadınlar büyük ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, biz kadınız diyerek ayrıcalık istemenin çok aşağılayıcı olduğunu ifade ederek, "Kadınlar kendi ayrıcalığını kendileri oluşturmalıdır. Kadının diye bize kota uygulanmasını istememiz yanlıştır. Biz kadınların her şeyi altın tepsine sunulmasını istememelidir" dedi.


Projeleri hakkında da bilgiler veren Maydaer Nilüfer'de kadın konuk evi ve kadın lokallerini anlattı. Nilüfer'in her noktasına eşit hizmet gitmediğini vurgulayan Maydaer, ilk hedeflerinin her bölgeye eşit hizmet götürmek, buralardaki kadınları da kalkındırmak olduğunu dile getirdi. Konuşmasına Nazım Hikmet’in kadınlarımız şiirini okuyarak başlayan Maydaer büyük ilgi gördü
Ka-Der Başkanı Avukat Nilgün Berk, ise tarihinde ilk defa Bursa'da bu kadar fazla kadın belediye başkan adayının olduğunu ifade edek, bunun gurur verici bir şey olduğunu belirtti. Adayları tek tek kutlayıp, seçimde başarı dileklerinde bulunan Nilgün Berk daha sonra hep adaylarla birlikte objektiflere gülümsedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?