4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Eski başkana çete tutuklaması

Bursa'da, ekonomik krizi fırsat bilip zor durumda olan 13 şirkete maddi yardım bahanesiyle ortak olarak 60 milyon TL maddi gelir elde ettikleri iddia edilen çeteyle bağlantılı olduğu öne sürülen ve gözaltına alındığı sırada rahatsızlanan eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı R.U., hastanedeki tedavisinin ardından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Mali Şube ekipleri, bir hafta önce 7 kişiden oluşan çetenin kriz sebebiyle zorda olan bazı maden firmalarına yüzde 50 ortak olduğunu, şirketler adına bankalardan kredi aldığını ve daha sonra ortaklık için gereken parayı ödemediğini tespit etti.

Madencilik şirketi sahibi B.K. (44), amcasının oğlu V.K. (35), şirketin muhasebecisi M.G. (45), maden mühendisi ve şirket çalışanı A.G. (43) ve H.K.'nin (73) 13 ayrı şirketi dolandırdığı ileri sürüldü. Aynı yöntemle 60 milyon TL gelir sağlayan çeteye yönelik operasyon düzenleyen polis, B.K.'nin Bursa'daki şirketine baskın yaptı. Yapılan aramada sahte mühürler, senetler, iki adet tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Çetenin ekonomik krizde olan şirketlere arazilerinde maden varmış gibi gösterip ortak oldukları, ardından da bu firmalar adına kredi çekip borçlarını firmaya yükledikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılardan B.K., H.K., V.K., M.G. ve A.Z., "suç işlemek için örgüt kurmak, evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından tutuklanırken, aynı operasyon kapsamında gözaltına alındığı sırada 'kalp büyümesi' hastalığı nedeniyle rahatsızlanan eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı R.U. (55) da adliye yerine Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

6 gün süren tedavisinin ardından taburcu olur olmaz adliyeye sevk edilen eski Başkan R.U. da aynı suçlardan tutuklandı. 2004-2007 yılları arasında federasyonun başkanlığını yürüten eksi milli güreşçi R.U.'nun, tutuklanan maden şirketi sahibi B.K.'nın eniştesi olduğu ifade edildi.

Öte yandan, çete üyelerinin 350 TL maaş alan işçiler adına sahte evrakla bankalardan 1 milyon dolar kredi çektiği ileri sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 21:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?