3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Eski Belediye Başkanı'na vefa

Bursa'nın ilk büyükşehir belediye başkanı olan ve 40 gün önce vefat eden Teoman Özalp'in ismi, Hamitler Kültür Parkı'na verildi.

1989-1994 yılları arasında büyükşehir belediye başkanlığı, 1999-2002 yılları arasında ise 23. dönem milletvekilliği yapan Teoman Özalp'in ismi, ölümünün 40. gününde Hamitler Kültür Parkı'na verildi. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti milletvekilleri Mehmet Altan Karapaşaoğlu ve Sedat Kızılcıklı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merhum Teoman Özalp'in büyük oğlu Alper Özalp, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alper Özalp, parka babasının isminin verilmesinin acılarını bir nebze de olsun azalttığını söyledi. Başkan Recep Altepe ise, Teoman Özalp'a vefa borçlarını ödemeye çalıştıklarını belirterek, "Merhum Teoman Özalp bizim için önemli bir şahsiyet. Adını bu parka vererek onun unutulmamasını istiyoruz. Yeni ismiyle vatandaşlarımıza hizmet verecek park mahalle halkına hayırlı olsun" dedi.
Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu da, Teoman Özalp'in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Başkan Altepe, yanına gelen 3,5 yaşındaki Dilara Yıldırım isimli çocuğu sevdi. Protokol mensupları daha sonra Teoman Özalp'in isminin verildiği parkı açtı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 18:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?