5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Eski DEP'liler Bursa'da toplandı

DEP eski Milletvekili Orhan Doğan, yeni kurulacak partinin Türk siyasal tarihindeki bilinen ezberleri bozacağını açıkladı. Kapatılan Demokratik Emek Partisi’nin (DEP) eski Milletvekilleri Leyla Zana ve Orhan Doğan, yeni kurulacak partinin altyapısının oluşturulmasını çerçevesinde, Demokratik Toplum Hareketi (DTH) adı altında Halka Danışma Toplantıları’nın Bursa ayağını gerçekleştirdi.

Falcon İş Merkezi’nde yapılan toplantıyı, DTH girişim grubu üyelerinden Mehmet Abbasoğlu yürüttü. Toplantı öncesinde Zana, katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaşırken, vatandaşlarla kucaklaştı. Saygı duruşu sırasında çocuklar dahil herkesin zafer işareti yapması dikkatleri topladı.

Açılış konuşmasını yapan Doğan, yeni kurulacak partinin Türk siyasi tarihindeki tüm onuşmasını yapan Doğan, yeni kurulacak partinin Türk siyasi tarihindeki tüm ezberleri sileceğini açıkladı. Yeni kurulacak olan partinin, önce kurulan ve çoğu kapatılmış bulunan HEP, DEP, ÖZDEP ve HADEP çizgisinin özlerini koruyacağını, ancak geçmişin bir tekrarı olmayacağını söyleyen Doğan, gayelerinin demokratik birey ve toplum oluşturmak olduğunun üzerinde durdu.

Doğan, "Biz sadece Kürtler’in Türkiye’deki demokratik güçlerin ya da Türkiye’deki demokratik, siyasal aktörlerin ezberini bozmayacağız, biz geliştirip dönüştürmek istediğimiz bir sistemin ezberini bozmak istiyoruz. Ortak vatan olarak üzerinde yaşamaktan huzur duyduğumuz ülkemizi daha yaşanabilir hale getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Doğan konuşmasına kurulacak partinin ilkelerini okuyarak son verdi.

Öte yandan, Zana’nın sessiz kalarak özellikle AİHM’in kararıyla ilgili soruları cevapsız bırakması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 16:42:53
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 17:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?