2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Eski polis şefine 10 yıl hapis

BURSA Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi’nde emniyet amiri olarak çalışırken, arkadaşının işyerini kurşunladığını sandığı kişinin restorantını basıp, buradaki kişileri dövdüğü öne sürülen eski polis şefi Ömür Şen ve 3 arkadaşı, yargılandığı mahkemece hüküm giydi. Mahkeme hakimi, tutuksuz yargılanan sanıklara 10’ar yıl hapis cezası verdi.

Bursa’da 2005 yılında meydana gelen olayda, Merkez Osmangazi İlçesi Çekirge Caddesi’nde bulunan Cahos Bar, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından kurşunlanmıştı. İddiaya göre Ahmet Karakaş’ın gizli ortağı olduğu öne sürülen barın kurşunlanmasından sonra araştırma yapan Karakaş’ın adamları, barı kiralık otomobille merkez Yıldırım İlçesi Karapınar Mevkii’nde restorant işleten ‘Gavur Ali’ lakaplı kişinin kurşunladığını öğrendiler. 

Bunun üzerine Ahmet Karakaş, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde Emniyet Amiri olarak çalışan yakın arkadaşı Ömür Şen’i arayarak yardım istedi. Bir süre sonra Ahmet Karakaş, Medeni Keklik ve Fatih Şahin ile buluşan Şen, daha sonra Karapınar’da bulunan restoranta gitti. Burada ‘Gavur Ali’ lakaplı kişiyi bulamayan Şen ve yanındaki üç kişi, çalışanları dövüp, ağızlarına Ahmet Karakaş’ın silahını dayadılar.

Olayın ortaya çıkmasından sonra yakalanan ve adliyeye çıkartılan sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Emniyet Müdürlüğü tarafından açığa alınan Ömür Şen’in tayini daha sonra Kastamonu’ya çıkartıldı.
Haklarında Bursa 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘işkence yapmak’ ve ‘silahla tehdit’ suçlarından dava açılan Ömür Şen, Ahmet Karakaş, Medeni Keklik ve Fatih Şahin’in yargılanmaları tamamlandı. Mahkeme suçlarını sabit gördüğü sanıkların her birini 10’ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

SANIKLAR ÇAĞRI OPERASYONU’NDA DA YAKALANDILAR.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi ekipleri, ‘Çağrı’ adı verilen operasyonda, aralarında Ömür Şen ve Ahmet Karakaş’ın da bulunduğu 38 kişiyi gözaltına almıştı. ‘Çıkar amaçlı suç örgütü’ kurmak suçundan adliyeye çıkartılan 38 sanıktan 34’ü tutuklanmıştı. Tutuksuz sanıklar arasında daha sonra tahliye edilen Ömür Şen de bulunuyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 14:16:15
Güncelleme :1 Mart 2007 Perşembe 14:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?