4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Eski uzman çavuş soyguna çıktı!

BOMBALI UZMAN ÇAVUŞU SİLAHLI KUYUMCU DURDURDU

Bursa'da bir kuyumcuyu beline sardığı sahte bomba düzeneğiyle soymaya çalışan eski uzman çavuş, kuyumcu tarafından önce havaya iki el ateş edilerek, ardından da başına silah kabzasıyla vurularak yakalandı. Yaralanan zanlı hastaneye kaldırılırken, kuyumcu polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Aydın Sokak'taki Erciyes kuyumcusunda sabah saatlerinde meydana geldi. Uzman çavuşluktan ayrılan 32 yaşındaki Feramuz Ç., beli sardığı kablo, sigara kutusu, bant ve çakmaktan yaptığı butonla kuyumcuya geldi. Üzerinde bomba düzeneği olduğunu ve kuyumcunun altınları vermesini isteyen Feramuz Ç., kuyumcu Ahmet Yılmaz'dan hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Tezgahtaki altınları çıkarıp veriyor gibi yapan 37 yaşındaki Ahmet Yılmaz, silahıyla önce havaya iki el ateş etti, sonra da kabzayla başına vurarak soyguncuyu yaraladı. Zanlı, altınları alamadan olay yerinde yakalandı. Kısa sürede gelen ekipler zanlı Feramuz Ç.'yi etkisiz hale getirdi 112 acil servis ambulansıyla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan acemi soyguncu tedavi altına alındı.

Kuyumcu ise polis tarafından ifadesine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlının, sigara paketi, sabun, koli bandı, çakmak ve birkaç kablodan yaptığı ve yere düşen sahte bomba düzeneği ise kuyumcu dükkanında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bomba imha ekiplerince incelendi.

Zanlının tedavisinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtilirken, polis ekipleri olay yerindeki güvenlik kamerası görüntülerine de el koydu.

BOMBALI UZMAN ÇAVUŞU SİLAHLI KUYUMCU DURDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 14:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?