4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Eski ve yeni Başkan temel attı

29 Martta AK Parti tarafından tekrar aday gösterilmeyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, görevini CHP'den seçilen Fatih Mehmet Güler'e devretmeden önce, son açılış ve temel atma törenini yaptı. Turgut ve Güler, tarihi Atatürk İlköğretim Okulu'nun yeni binasının temelini birlikte atarken, Kent Müzesi'ni de hizmete açtı.

Osmanlı döneminde papaz okulu, ardından ipekçilik merkezi olarak kullanılan, Cumhuriyet'in ilanından sonra Türkiye'nin ilk ilkokullarından biri olan Atatürk İlköğretim Okulu, 1984 yılına kadar hizmet vermişti. Bina, 29 Mayıs 1994'de çıkan yangında kül olmuşu. Tarihi okul, aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Gemlik'te 1930 ile 50'li yıllar arasında hastane, 60'lı ve 70'li yıllarda sağlık ocağı olarak kullanılan, daha sonra İmam Hatip Kız Lisesi olarak hizmet veren Atatürk İlköğretim Okulu karşısındaki tarihi bina ise, 2001 yılında çıkan yangında kül olmuştu. Bu bina da aslına uygun olarak restor edildi. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, söz verdiği gibi bu binayı Kent Müzesi olarak tamamladı.
10 yıldır Gemlik'te başarıyla hizmet eden Turgut, görevinin son gününde okul temeli atıp Kenet Müzesi'ni hizmete açtı.

Temel atma ve açılış törenine Kaymakam Mehmet Baygül, meclis üyeleri ile birlikte Turgut'un selefi Fatih Mehmet Güler katıldı. Yapılan konuşmalarda Turgut ile Güler'in birbirlerine övgüler yağdırması dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 17:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?