4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Eskişehir'in 'Bit Yeniği' Bursa'da

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun konuğu olarak kente gelecek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 'Bit Yeniği' adlı oyunu Tayyare Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

'Hastalık Hastası' adlı oyun ile Eskişehir turnesine giden ve sanatseverlerden büyük ilgi gören Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu hafta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nı Bursa'da ağırlayacak. Fransız komedi yazarı Georges Feydeau'nun kaleme aldığı, Nisa Serezli'nin Türkçe'ye çevirdiği ve usta sanatçı Haldun Dormen'in yönettiği 'Bit Yeniği' adlı komedi, tiyatroseverleri adeta kahkahaya boğacak.

Bir karı kocanın sadakat sorgulaması ile içinden çıkılmaz bir girdaba sürüklenen komik olayları anlatan oyun, 3 Nisan Cuma günü saat 20.30'da ve 4 Nisan Cumartesi günü saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak. Oyunun biletleri tam 4 ve öğrenci ise 3 TL olarak Tayyare Kültür Merkezi gişesinde satışa sunuldu. Dekor tasarımını Osman Şengezer'in, kostümlerini Tülay Kale Yılmaz'ın ve ışık tasarımını Ali Rıza Tekin'in yaptığı oyunun yönetmen yardımcılığını ise Emre Basalak ve Basri Albayrak üstleniyor.

İki perdede seyirci karşısına çıkan oyunda, oyuncular Ali Eyidoğan, Ecren Can Serim, Yalçın Özen, Ercüment Yılmaz, E. Melda Yılmaz, Bilge Cezayirli, Mete Ayhan, Murat Danacı, Zafer Ergül, Serhat Onbul, Özlem Boyacı Onan, Hakkı Kuş ve İsmail Dündar rol alıyor. İlk olarak 1966 yılında Dormen Tiyatrosu tarafından sahnelenen Bit Yeniği'nde o yıllarda Haldun Dormen'in de aralarında bulunduğu pek çok ünlü oyuncu rol almıştı. Haldun Dormen'in üstlendiği "Chondebise ve Poche" rolünü, Eskişehir Şehir Tiyatroları'nda Mete Ayhan oynuyor. O dönemde unutulmaz oyuncu Altan Erbulak'ın oyunculuğu ile büyük beğeni topladığı 'Camille' rolünü ise Ali Eyidoğan canlandırıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 17:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?