6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Esnaf af bekliyor

ESNAF AF BEKLİYOR

Armutlu Birleşik Esnaf ev Sanatkârlar Odası Başkanı Çetinkaya, esnafın sicil affı ve kredi beklediğini söyledi.

Yaşanan ekonomik krizin küçük esnafı vurduğu, birçok esnaf ve sanatkârın borcunu ödeyemez duruma geldiğini belirten Çetinkaya, zor durumdaki esnaf için sicil affı çıkarılmasını ve bu affı bankaların uygulaması gerektiğini savundu. Hemen hemen her gün Başbakan ve hükümetin bir üyesinin verdiği beyanatlarda esnaf paketi, vergi affı, kredi faiz indirimi ve yapılandırma adı altında açıklamaların basında yer aldığını hatırlatan Çetinkaya, zor durumdaki esnaf ve sanatkârın ayakta kalmasının yolunun kredi kullanmak olduğunu belirtti.

Çetinkaya, "Üyelerimizin krizde ayakta kalabilmeleri için kredi kullanması gerekiyor. Ancak birçok üyemiz bu kredilerden yararlanamıyor. Yıllar önce borcu takibe girmiş, fakat borcunu ödemiş üyelerimiz bankaların kara listelerinde oldukları için kredi talepleri sonuçsuz kalıyor" dedi.

Çetinkaya, "Sigorta ve Bağ-Kur primlerini ödeyemeyen esnaf ve sanatkâr borçla ayakta duruyor. Esnafın bu durumdan kurtulması da kredi kullanarak olacaktır. Bunun için esnaf ve sanatkâra kredi kanallarının açılması gerekir" şeklinde konuştu.

Sicil affının bankalar tarafından uygulanmadığını ifade eden Başkan Çetinkaya, "Geçmiş yıllarda sicil affı çıkarıldı, ancak bankalar bunu uygulamadı. Bankalar, borcunu ödeyen, sicil affından yararlanarak kredi kullanmak isteyen üyelerimize ret cevabı veriyor, çek defteri vermiyor. Kredi kullanamayan, çek defteri olmayan üyelerimiz mal alamıyor. Hükümetimizin sicil affını çıkarmasını ve bankaların bunu uygulaması konusunda bir yaptırımda bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 13:01:03
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 19:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?