2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Esnaf KİPA'ya karşı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa esnafı büyük ticaret merkezlerinden olan KİPA’nın ilçede kurulmasına karşı çıkıyor. 

Belediye Başkanı Hayri Öztetikleri makamında ziyaret eden Mustafakemalpaşa Esnaf Odaları başkanları, KİPA konusunda ilçe esnafının düşeceği sıkıntıyı dile getirdi. Toplantıya katılan Mustafakemalpaşa Berberler Odası Başkanı ve aynı zamanda BESOB Yönetim Kurulu Üyesi İsa Oruç, Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı İsmail Batu, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sinan Uyguç, Ağaçişleri ve Sanatkarları Odası Başkanı İbrahim Yücel, Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Başkanı Osman Duran, Kahveciler Odası Başkanı Şakir Sezen, Terziler Odası Başkanı Cemalettin Bakan, Lokantacılar Odası Başkanvekili Mehmet Sert, Bakkallar Odası Başkanı Bülent Timur, ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Vahit Girgin Kitle Pazarlama Şirketi’nin (KİPA) Mustafakemalpaşa’ya kurulması halinde ilçe esnafının büyük kesiminin zarar göreceğini dile getirerek, "Böyle büyük firmalar kibritten otomobile kadar her türlü ürünü düşük fiyata ve kredi kartı ile satabiliyor, halbuki ilçe esnafının böyle bir şansı yok. Sokaktaki her iki kişiden birinin esnaf olduğunu düşünürsek, esnafımız dükkanlarına kepenk indirmek zorunda kalacak. Üstelik Mustafakemalpaşa’nın parası dışarıya gitmiş olacak" dedi. 

Başkan Hayri Öztetikler ise konuşmasında, meselenin bu noktaya gelmesinin sebebini ilçeye yapımı düşünülen belediye sarayı, kent meydanı ve yer altı otoparkı için aranan finansmana bağladı. Başkan Öztetikler, "Kent meydanı projesi için gereken 10 trilyonu yapacağımız 23 adet dükkanın satışından elde edelim istedik, lakin meclis üyesi arkadaşlarımızın ekserisi dükkanların satışına karşı çıktı. Bizler de buraya kaynak bulabilmek için büyük firmalara yazı yazdık. KİPA konuya sıcak baktı, görüşmeler hala devam ediyor. Anlaşılması halinde KİPA belediyenin hizmet alanı olarak elinde bulundurduğu mevcut İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu 24 dönümlük alan üzerine alışveriş merkezi ve bununla birlikte belediye binası, otopark ve meydan nı yapacak. Belediye olarak biz de KİPA’dan 25 yıl sonra kira almaya başlayacağız" dedi. 

Başkan Öztetikler, görüşmeler için meclisten tam yetki aldığını, fakat görüşmeler sonunnda net kararı yine meclisin vereceğini söyledi. Başkan Öztetikler, oda başkanlarına, "Sizlerin endişenizi çok iyi anlıyorum. Benim endişem biraz daha farklı. Söz konusu firma yabancı bir şirket, yani bir İngiliz sermayesi. Ülkemizdeki bir şeyin son günlerde yabancılara satılması beni son derece üzüyor. Karşımızda örneğin bir Özdilek firması olsaydı bu işe daha canla başla sarılırdım. Ama şu an net bir şey yok, görüşmeler ve karşılıklı şartlar konuşuluyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 16:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?