3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Esnaf Odaları ulaşım işine talip

Bursa'da Esnaf Odaları, metro ve tramvay haricinde ulaşım işine talip olduklarını açıkladılar. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaretinde konuşan AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe ise, her konuda meslek odalarıyla ortak hareket tarzı belirleyeceklerini ve istişare yapacaklarını söyledi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe seçim çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Başkan Adayı Altepe Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB)'u ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Altepe'yi Halk Otobüsçüleri Derneği ve Minibüsçüler Odası'nın yöneticileriyle birlikte ağırlayan BESOB Başkanı Arif Tak Bursa'nın ulaşımına değinerek, "Kent içi ulaşımdan belediye elini çeksin. Raylı sistemi belediye devam ettirecek ve bunun yanında tramvay projeniz var. O projeyi de biz olumlu görüyoruz. Belediye şehir içinde metro ve tramvay haricinde ulaşımdan elini çektiği zaman ulaşım ucuzlayacak. Raylı sistem ve tramvay haricindeki ulaşım konusunu halk ve minibüsçüler odasına verirseniz, o zaman siz bu işin içinde denetimci olacaksınız" dedi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe ise yapacakları her iş öncesi tarafların görüşlerini aldıklarını belirterek, "Bizim için öncelikli olan hem ülkemizin ayakta hem kentin ayakta kalmasıdır. Her konuda insamızla görüşmeye istişare etmeye hazırız. Bundan sonra büyükşehir belediyesi olarak
en iyi şekilde görüşeceğiz. Özel sektör yapsın, bu kişiler mağdur olmasın biz de problemi çözmüş olalım. Sistemi kurmak problemi çözmüyor. Raylı sistemi kurdunuz, minibüsler yanında çalışıyor. Aynı keşmekeş devam ediyor.

Oturup daha iyi şekilde çözülmesi lazım. Çözmek için mesai vermek, karşıdakilere değer vermek, konuşmak gerek. Bu insanların da bir çıkış yolunun bulunması gerekiyor. Bursamız'ın hizmet sektörünün öne çıkartılması gerekiyor. Belediye de esnaf da işletse sistem aynı tıkır tıkır çalışmalı. Esnaf işletirse şikayetler gelir. 'Çalışmazlarsa Bursa trafiği kilitlenir, kurallara uymazlar, vatandaşı memnun etmezler gibi, belediye eliyle yaparsa daha iyi olur' diye karşı tezler çıkacak. Bizim derdimiz biz Bursa'nın patronu değil, yöneticisiyiz.

Orta yol bulacağız. Ortaya güzel bir plan, şartname ve iyi bir program kurulursa kim yaparsa yapsın fark etmeyecek. Sistem olursa kim işletirse işletsin. Buyurun siz işletin. Nasıl projeler yaparız, dünyayı nasıl Bursa'ya çekeriz, bunun sevdasındayız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 14:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?