3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Esnaf ve Sanatkar Yasası değiştirilecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkar Yasası'nın mutlaka elden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Ben de sayın Başbakan da esnafın sorunlarının farkındayız, yeni dönemde esnafla uzlaşmacı bir yapı sergileyeceğiz" dedi. 

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ı ziyaret etti. Çiçeği burnunda bakan Zafer Çağlayan, esnaf ve sanatkar camiasına sevindirici haberler verdi. 

5362 sayılı Esnaf ve Sanatkar Yasası'nın mutlaka elden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, somut çalışmalar yapılacağını ifade etti. Ekonomide enflasyon, faiz yapısı, ihracat, istihdam gibi makro alanlarda iyileşme yaşandığını hatırlatan Çağlayan, "Esnaf ve sanatkarın zor günler geçirdiğini biliyorum. Bu dönem sizlerle birlikte sorunların çözümü için uğraşacağız. Sorunlarla ilgili Başbakanımız ile de görüştük. O da bazı olayların farkında. Ben sizlerden esnaf ve sanatkarın durumu, sorunlarıyla ilgili beni bilgilendirmenizi istiyorum. Sık sık sizlerle bir araya gelerek yasadaki aksaklıklar nedir, nasıl çözüm üretebiliriz bunları masaya yatırmalıyız. Uzlaşmacı bir yapı sergileyeceğiz. Beklemeye sabrı olan insan değilim. Alınan kararı hemen uygulamaya koymamız gerekiyor" dedi. 

Ziyaret sebebinin sorunları aktarmak olmadığını, tamamen tebrik ziyareti olduğunu belirten BESOB Başkanı Arif Tak, esnaf ve sanatkarın sorunlarının çok olduğunu, gelecek günlerde sorunlarla ilgili hazırlanan raporun kendisine sunulacağını kaydetti. Bursa'daki esnaf hizmet binasının bir benzerinin de İnegöl ilçesinde yapıldığını hatırlatan Tak, Türkiye'de bir ilk olan ilçe esnaf hizmet binasının açılışına Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ı da davet etti.
Ziyarete, BESOB Başkanı Arif Tak, Başkan Vekili Hüseyin Köse, Yönetim Kurulu üyeleri Işık Damlar, İsa Oruç, Fikret Öztaş, Nedim Sezer, Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Yıldız, Nurettin Bostancı, Minibüsçüler Odası Başkanı Mürsel Çubukçu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, Mudanya Şoförler Odası Başkanı Hikmet İlhan'ın yanı sıra Lokantacılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği yönetimi ile Madeni Eşya Üreticileri Esnaf Odası katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 12:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?