4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Esnafa Kaleli dopingi

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Bursa esnafını tek tek dolaşarak sorunları dinledi.

İlk önce Altıparmak Caddesi'ni gezen Kaleli, burada esnafla tek tek tokalaştı. Kaleli'ye CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin de eşlik etti. Kendilerini ziyaret etmekten memnuniyetlerini dile getiren Altıparmak esnafı, adaylara ikramlarda bulundu.

Bazı esnaf ise ekonomik krizin Bursa'yı daha çok etkilemesinden yakındı ve bu konuda yerel yönetimlerin esnafa bir çare bulması gerektiğini söyledi. Yolda yürüyen vatandaşlarla da tokalaşan Kaleli, gördüğü ilgi karşısında memnun kaldığını dile getirdi.

Gazcılar Caddesi'ne geçen Kaleli, buradaki esnafla da bir araya geldi. Esnafın sorunlarını çözmede kararlı olduklarını ifade eden Kaleli, "Esnafımız Bursa'nın ekonomik gücüdür. Bursa ekonomisi onların sayesinde gelişmektedir. Ancak dünya üzerinde yaşanan kriz ne yazık ki Türkiye'yi ve Bursa'yı da vurdu. Esnafımız kepenk kapatacak duruma geldi. Sosyal devlet anlayışı maalesef yok. Sorunları önce yerelde sonra genelde çözerseniz başarılı olursunuz. Başarılı olmanın temel şartı vatandaşla birlikte olmaktır" dedi.

ATOM KARINCA GİBİ ÇALIŞIYOR

Seçim öncesi bir dakikasını bile boş geçirmek istemeyen Kaleli, esnaf ziyaretinin ardından sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam etti. Sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çeken Kaleli, Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi ve Bursa Şoför ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret etti.

Bursa'da yapılan yatırımların engelliler düşünülerek yapılmadığını ve bu vatandaşların çok zor şartlar altında yaşadığını anlatan Kaleli, "Örneğin, evler yapılırken, kaldırımlar döşenirken ve en önemlisi olan toplu taşıma araçlarında engelli ve sakat vatandaşlarımız düşünülmeden yapılmış. Bu şekilde yaşayan vatandaşlarımız artık evlerinde oturmak, evlerine mahkum olmak istemiyorlar. Sakat insanlarımızın sosyal aktivitelerini gerçekleştireceği hiçbir tesis mevcut değil. Engelli ve sakat vatandaşlarımızın boş vakitlerini geçireceğini ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirecek bir tesis projemiz mevcut" diye konuştu.

Diğer insanlar gibi yaşamak istediklerini ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Kurtaran, kendilerinin de yerel yönetimlere ortak olmak istediklerini söyledi. Ziyaretin sonunda Kaleli ve CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin, Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi Üyelerine parti rozeti takarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Buradan Bursa Şoför ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret eden Kaleli, odanın sorunlarını dinledi. Bursa'da ulaşım sektörünün önemine vurgu yapan Kaleli, "Ulaşım konusunda taksi dolmuşlar, minibüsler ve ticari taksilerin önemi büyük. Çünkü belediye otobüslerinin gitmediği yerlere onlar gidiyor. Onlar sayesinde vatandaşlar yarım saat otobüs beklemek zorunda kalmıyor. Vatandaş gideceği yere hem güvenli hem de daha çabuk gidebiliyor. Bazıları dolmuş taksilerin karayolundan kaldırılacağınız söylüyor. Biz buna karşı çıkıyoruz. Çünkü dünyanın hiç bir yerinde dolmuş taksi yok ama Bursa'da var. Onlar Türkiye ve Bursa'nın simgesi. Onları karayolu haritasından silmek doğru değildir" şeklinde konuştu.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu da, Kaleli'ye ulaşım sektöründen gelmesinden dolayı destek vereceklerini belirterek "Ortak akıla önem veren ve projelerini bizlerle birlikte hazırlayan bir başkan adayı bizim sıkıntılarımızı çok daha iyi anlayacaktır. Çözüm noktasında da bizler elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 11:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?