4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Esnafa moral ziyareti

Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bakırcılar Çarşısı'ndan Köylü Pazarı'na kadar olan bölgedeki esnafı ziyaret etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ile meclis üyeleri ve bürokratların katıldığı gezide, Bakan Çelik ve Başkan Altepe Emir Han'da esnafla kahvaltı yaparak sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, esnafla periyodik olarak görüşerek çarşının durumunu takip ettiklerini söyledi. Başkan Altepe, "Bugün özellikle Kapalı Çarşı'nın altında dükkanı
bulunan esnafla kahvaltı yaptık. Çarşımızın sorunları ve gelişmesiyle ilgili yapılması gereken işleri ve esnafımızın talepleri, bizlerin esnaftan beklentisi istişare edildi. Çünkü Ulucami civarı Hanlar Bölgesi, Bursa'nın kalbi" dedi.

Son 5 yılda çarşı bölgesinde 40'ın üzerinde proje yapıldığına ve halen projelerin devam ettiğini belirten Altepe, "Tarihi eserlerden çarşının tüm sokaklarına, çatısından zeminine, tabelasına kadar hummalı bir çalışma var. Çarşımızın ve esnafımızın kalitesinin artması noktasında karşılıklı yapılacak işler ve atılacak adımlar konuşuluyor, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bursa'mızın çarsısı Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacaktır" dedi. Kısa süre içinde hayata geçirilecek olan kaldırımlarla ve yolların işgaliyle ilgili kampanyaları da konuştuklarını bildiren Başkan Altepe, "Esnafımız Bursa'nın vitrini, vizyonu. Bursa'ya gelen insanlar bize esnafımızın tavrıyla not veriyor. Bu nedenle esnafımızın eğitimi ile ilgili çalışmalarımız da olacak" dedi.

"ESNAFIMIZ TOPLUMUN BEL KEMİĞİ"
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa'nın esnaf şehri olduğunu belirterek, bu kesimin her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını söyledi. Esnafla bir araya geldikleri toplantıda, gerek çarşının durumunu gerekse küresel ekonomik krizin yansımasını değerlendirdiklerini anlatan Bakan Çelik, "Mevsimin yaz olmasına rağmen çarşının durumu iyi. Bu anlamda ciddi bir memnuniyetsizlik yok. Fakat istenilen seviyede de değil. Bunda hem mevsimin hem de krizin etkisi var. Genel itibarıyla çarşının öteden beri bilinen önemli sorunları çözüldü" dedi.

Yeni taleplerin olduğunu bildiren Çelik, "Çarşının otopark sorununu görüşüyoruz, otopark sorununun çözülmesi gerekiyor. Aynı zamanda sosyal anlamda da ihtiyaçlar var. Bunlar karşılanırsa çarşının kimliği daha da öne çıkmış olacak ve esnafımız kalıcı hizmetlerine devam edecek. Son derece yararlı olan bu görüşmeleri sürdüreceğiz. Esnafımız toplumun bel kemiği, onlardaki değişim, gelişim ve iş hacmi iş kapasitesi toplumun tümünü ilgilendiriyor. Onun için esnafın yanında olmalıyız ve yanındayız" diye konuştu.

BESOB Başkanı Arif Tak da çarşıda krizin etkisinin azalmaya başladığını ifade ederek, yıl sonunda krizin sona ereceğine inandığını ve 2010 yılına umutla baktığını dile getirdi. Bakan Çelik'in başkanlarla birlikte esnafı ziyaret etmesinin kendilerine moral verdiğini ifade eden Tak, "Esnaf, sivil toplumun önemli bir kesimidir. Bu kesimin bir kenara itilmesi söz konusu olmamalı, aksine bu kesim desteklenmelidir. Esnafla ilgili tedbirlerin alınması şart. Arkadaşlarımız bugün sıkıntılarını anlattılar, çare bulunacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Kapalı Çarşı, Uzun Çarşı, Tuzpazarı Çarşısı, Tuzhan ve Köylü Pazarı'nı ziyaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Belediye Başkanı Recep Altepe, çarşıda alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti. Tuzhan esnafından Hattat Saime Öncel, 'aynalı' teknikle adının yazılı olduğu tabloyu Bakan Faruk Çelik'e hediye etti. Köylü Pazarı'nda Esin Baharat'ın tezgahına geçen Altepe, satış yaparak esnaflık anılarını tazeledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?