4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Esnafın alışveriş şenliği teklifi

Bursa'da tarihi çarşı esnafı, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan 5. Alışveriş Şenliği'nin ekonomik durgunluk yaşanan yılbaşında yapılmasının daha uygun olduğunu söylüyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Alışveriş Şenliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında üye olan 4 bine yakın firmanın katılmıyla başladı. Ramazan ayına denk gelen alışveriş şenliğinin çok sayıda esnaf yanlış zamanda yapıldığını iddia etti. Şenliğin Kurban Bayramı'ndan sonraki aralık, ocak ve şubat aylarında yapılmasının daha doğru olduğunu belirten esnaf, Ramazan ayında esnafın zaten hareketli günler yaşadığını kaydetti.

Uzun Çarşı'da esnaflık yapan Mustafa Kurtuluş, şenliğin yanlış zamanda yapıldığını öne süren esnaflar arasında. Yılbaşında yapılacak bir alışveriş şenliğinin esnafı daha çok rahatlatacağını dile getiren Kurtuluş, "Bu alışveriş şenliği bence Kurban Bayramı'ndan sonra olabilirdi. Hem sezona girişler olurdu hem de insanlar, esnafın elinde olan malı daha ucuza satın alırdı. Böylece müşteriyi daha fazla çarşıya alıştırmış olurduk. Ramazan ayında zaten bir hareketlilik var. Bu sebeple şenlik, hareketliliğin az yaşandığı aralık, ocak ve şubat aylarında yapılmalı. Bu aylar bizim için çok önemli. Bayramdan sonraki geçiş dönemi olarak gördüğümüz bu aylarda çarşı oluyordu. Şenlikle, esnaf daha uygun fiyatlarla sezon sonu ürünler satarak kendine gelirdi" dedi.

Şenliğin çarşıya hayırlı olmasını dileyen bir esnaf ise halkın alışveriş şenliği konusunda tam anlamıyla bilinçlenmediğini vurguladı. Etkinliğin yanlış zamanda yapıldığını öne süren esnaf, önümüzdeki sene şenliğin Kurban Bayramı'ndan sonra yapılmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 11:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?