4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Esnaftan destek istedi

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Osmangazi Belediye Başkan adayı Recep Altepe, Gemlik'te Belediye Başkan adayı Cemal Aydın Aybey ile birlikte esnafın sıkıntılarını dinledi.

Gemlik Belediye Başkan Adayı Cemal Aydın Aybey, İlçe Başkanı Oktay Kahveci, CHP'den AK Parti'ye geçen Mimarlar Odası Başkanı Osman Turan, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adayları tarafından karşılanan Altepe, Gemlikli esnaflar ve serbest bölgede seçim çalışmaları yaptı.

Serbest bölge girişinde partililer tarafından çok sayıda araç konvoyu eşliğinde karşılanan Recep Altepe, Yazaki Fabrikası'nda incelemelerde bulunup, öğle yemeğinde işçilerle birlikte yedi.

Altepe, listelerin açıklanmasından sonra parti değiştirenleri yanlış bulduğunu belirterek, "Bazı aday adayları hem Ak Parti'den hem de bütün partilerden aday adayı olabiliyor. Bugün burada olan ertesi gün bir bakıyorsunuz orada, ne zaman o partinin programını okudun da benimsedin? Parti değiştirmeyi etik bulmuyorum. İnsanlar belli bir süre içersinde çeşitli partilere geçebilir ancak seçim sürecinde hangisinden aday olayım, diye parti değiştirmeyi onaylamıyorum. Listelerin açıklanmasından sonra parti değiştirmeyi normal karşılamıyorum. Mensubu olduğunuz partide yer bulamıyorsanız demek ki uygun kişi değilsiniz anlamına da geliyor, zorlamak kişiye ve partisine de zarar verir. İlkeli olmak lazım. Pazartesi buradasın, Salı başka partide. Bunu halka nasıl anlatacaksın. Adaylığım döneminde ben milletvekili dahil kimseyi aramadım. Son akşama kadar genel merkezimizin açıklayacağı kararı bekledim. Aday olamadım diye parti değiştirmeyi kamuoyu kabul etmiyor. Gece yarılarına kadar partide çalışıp koşuşturacaksınız. Listede yer bulamayınca ertesi gün başka partiye geçeceksiniz. Bu siyaseten de etik değil" dedi.

Gemlik'in ilk defa büyükşehir seçimi katılacağını hatırlatan Altepe, "Daha önceki seçimlerde Gemlik büyükşehir olmadan yönetildi ve Gemliklilerin seçmediği bir belediye başkanı Gemlik'i yönetmiş oldu. Şimdi Gemlik'in ilk defa seçeceği Büyükşehir Belediye Başkanı Gemlik'e hizmet edecek. Bugüne kadar yapmış olduğum hizmetler ile sivil toplum ve halkımızla olan ilişkilerimiz meydanda. İnşallah bunları Gemliklilerle birlikte göreceğiz ve Bursa'da yapmış olduğum uygulamaları en güzel şekilde de yapmaya devam edeceğiz. Gemlik sorunlarını büyük katkı koymak için çalışacağız. Bundan sonra Gemlik'te de diğer ilçelerde de en iyi hizmeti yapmak bizim görevimiz. İnşallah Gemlik'te hizmet açıklarını kapatmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Çünkü büyük çaplı ve vizyon projeler Gemlik'i geleceğe taşıyacak projeler, ancak büyük şehrin katkılarıyla hazırlanabilir. Gemlik'in ve diğer ilçelerin teknik ve proje desteğine ihtiyaç var. Bu donanım gerekiyor. Gemlik büyükşehir sınırlarına alındıysa, bunun da sebepleri var. Bunlar hep birlikte planlanacak. Büyükşehrin muhakkak elinin olması gerekiyor ki Gemlik'in geleceğinin en iyi şekilde düzenlensin. Biz de buna inanarak yola çıktık ve yapacağız. Hem halkımızın taleplerini değerlendireceğiz hem problemlerini çözeceğiz. Halkımızın talepleri bizler için çok önemli. Gemlik halkının daha mutlu olması için elimizden gelen hizmeti Gemlik Belediye Başkan adayımız Cemal Aydın Aybey ile birlikte çözeceğiz. Bizim kimse ile ayrımızı gayrımız yok. Gemlik'in problemleri var ise herkes sahip çıksın. Hep beraber elimi taşın altına koyalım. Her şeyi paylaşmak lazım. Gemlik için yapılacak güzel hizmetlerde kimse fren olmayacaktır. İş başına geldiğimiz takdirde güzel hizmetlere imza atacağız" diye konuştu.

Yazaki Fabrikası ziyareti sonrası AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Altepe ile Gemlik Belediye Başkan Adayı Cemal Aydın Aybey partili üyeler ile birlikte esnaflardan destek istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 13:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?