2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Estetikte yaz modası

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayhan Okumuş, yaz aylarında en çok yağ aldırma olan liposuction, botox ve yüz germe işlemlerinin tercih edildiğini belirterek, her estetik cerrahinin mevsim ve türüne göre farklılık gösterdiğini açıkladı.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayhan Okumuş, estetik kirliliği değiştirmenin en iyi yolunun bilimsel doğrulukları ispatlanmış temel bilgileri paylaşmak olduğunu ifade ederek, estetik cerrahi müdahaleler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ameliyatların mevsimlere ve türüne göre farklılık gösterdiğini açıklayan Okumuş, "Yaz aylarında en çok liposuction, yağ dolgusu, botox, dudak dolgusu, yüz asma ve germe işlemleri tercih ediliyor. Estetik müdahaleler oldukça fazla sayıda farklı operasyonlar içermektedirler. Bunların içinde botox gibi 5 dakikada yapılıp hemen işinize dönebileceğiniz işlemler olduğu gibi, yüz germe gibi bir kaç saat süren ameliyatlar da mevcuttur. Ancak son zamanlarda büyük çaplı ameliyatlardan çok küçük girişimlerle kısa zamanda sonuç elde edilen yöntemler tercih edilmektedir. Mevsim farklılıkları tabii ki mevcut yüz soyma veya yüz germe gibi güneşten korunulması gereken ameliyatları daha çok kış aylarında yapılırken, liposuction veya germe işlemleri gibi daha çok yaza hazırlık içeren müdahalleleri de ilkbahar ve yaz aylarında yapılmaktadır" dedi.

Hızla gelişen, estetik cerrahi, müdahalelerle baş döndürücü gelişme ve hızın beraberinde birçok problemi de getirdiğini açıklayan Okumuş, estetik ameliyatları hakkında şu bilgileri verdi: "Yağlardan kaynaklanan şekil bozukluklarının en güvenilir tedavi yolu liposuction'dur. Liposuction işlemi ile çok küçük delikler yardımıyla şekli bozan yağ fazlalıkları çıkartılır ve hasta aynı gün normal hayatına devam edebilir. Bu yöntem ile erkek ya da kadınlarda boyun, yüz, meme, sırt, bel, karın, kalça, basen, diz çevresi, ayak bileği, ayak, el ve koldaki şekil bozuklukları giderilebilir. Bu yöntemin kilo verdirme amaçlı yapılmaması gerekir. Meme protezi ise, son 20 yıldır, meme hacminin yetersiz olduğu, hiç gelişmediği, çıkartıldığı gibi durumlarda, en sık silikon protezler ile meme onarımı işlemine başvurulur.

Yaklaşık 3-4 cm kadar düz bir kesi bu protezlerin yerleştirilmesi için yeterlidir. Kişi aynı gün hastaneden çıkabilir ve 1 hafta içinde normal hayatına dönebilir. Meme küçültme çoğu zaman estetik problemden çok bir sağlık meselesidir. Meme hacminin çok büyük olduğu durumlarda sırt ağrıları, meme altında pişik ve yaralar, kıyafet sorunları, boyun ağrıları, omuzda çukurlaşmalar, iskelet
bozuklukları ve memede beslenme bozuklukları kişide baş gösterebilir. Bu tip sıkıntıları olan hastaların yaşına bakmaksızın ameliyatla memeleri küçültülmesi gerekir. Hasta 1-2 gün hastanede yattıktan sonra evine çıkabilir, 2 hafta içinde de günlük yaşantısına dönebilir."
Yüz, karın, gözkapağı germe ve burun ameliyatı gibi birçok cerrahi operasyon hakkında açıklama yapan Okumuş, "Yanaklardaki sarkmalar, burun kenarlarındaki çukurlaşmalar, çene kenarlarındaki yastıklanmalar, boyundaki bollaşmalar, ciltteki kırışıklıklar, yüz germe ameliyatıyla giderilebilir. Karın germe işlemi ile gevşek karın duvarı sağlamlaştırılıp bel daraltılabilir ve göbek olması gereken yere çıkartılabilir. Bu işlem sırasında kalacak ameliyat izi iç çamaşırın içine gizlenecek boyutta ve incelikte olur. Hasta 2 gün sonra taburcu edilir, 2 hafta içinde de normal hayatına dönebilir. Göz kapağındaki sarkmalar ve torbalanmaların lokal anestezi altında yaklaşık 1 saatlik bir müdahaleyle düzeltilebilir. Estetik burun ameliyatı ile birlikte var olan nefes alma problemlerinin büyük bir bölümü çözülebilmekte. Sanılanın aksine iyi bir burun ameliyatı hastanın elinde getirdiği resimdeki gibi bir burun yapmak değil, kişinin kendi yüz ölçüleri içerisinde göze batmayacak ve yüzüyle bütünleşecek bir sonuç elde etmektir" şeklinde konuştu.

Kepçe kulak düzeltme operasyonunun ise en sık karşılaştıkları kulak anomalilerinden biri olduğunu vurgulayan Okumuş, tedavi için en ideal yaşın kulak boyutunun erişkin boyutuna geldiği 6 yaş olduğunu belirtti. Saçtan tırnağa kadar her alanda estetik cerrahinin büyük ilerlemeler kazandığını vurgulayan Op. Dr. Ayhan Okumuş, estetik cerrahiden doğru şekilde yararlanılması gerektiğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 12:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrullah şan IP: 88.228.172.xxx Tarih : 18.12.2007 19:24:07

sayın hocam ben burdan 4 yıl önce burun estetiği yaptırmıştım size.. memnun kaldığımı belirtmek istiyorum sadece ayrıca reklamınızıda çok yaptım... bu arada ve sizi merak edip sitenize girip bakmak istedim ..özlemişim sizi..çok bursaya geldiğim zaman ziyaretinize gelecem şimdiden kolay gelsin size bu arada evlenmişsiniz tebrikler bebek varmı??