4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Evcil'e tahliye yok

Bursa'da 14 yıl önce Musevi asıllı işadamı Nesim Malki'nin öldürülmesiyle ilgili olarak yargılanan Erol Evcil ve Burhanettin Türkeş'in tahliye talebi, ikinci kez oy çokluğuyla reddedildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "adam öldürmek" suçundan haklarında verilen hapis cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından usulden bozulan tutuklu sanıklar Erol Eşrefoğlu (Evcil) ve Oğuz Işıklı, bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Erol Evcil ile birlikte, "Bozuk Para" operasyonunda tutuklanan yakın arkadaşı Hüseyin Kayapalı'nın kolu kırık bir halde izleyici olarak katılması dikkat çekti.

Erol Evcil'in avukatlarından Ahmet Gökçen, müvekkilinin tahliyesini isteyerek, "Yargılama sonunda müvekkilime verilecek ceza, müebbet hapis olacaktır. 765 sayılı TCK'nın 73. maddesine göre müvekkilime mahkemenizden ve diğer mahkemeden almış olduğu cezaların içtimaı halinde verilecek ceza yine müebbet hapis olacaktır. Müebbet hapis cezasının infazı 16 yıl 2 gün olup, 4616 sayılı kanun gereğince de bu süreden 10 yıl düşürülecek ve cezaevinde geçireceği süre 6 yıl 2 gün olacaktır. Müvekkilim, işlemiş olduğu iddia edilen bu suçlar sebebiyle 73 ay 2 gündür cezaevinde kalmıştır. 1 aydır boşu boşuna yatmıştır. Davanın bu kadar uzamasının sorumlusu da müvekkilim değildir. Dava, şayet karara bağlanmış olsa müvekkilim de dışarıda olacaktı" dedi.

Bolu Cezaevi'nde tutuklu bulunan Burhanettin Türkeş'in avukatı Levent Dönertaş, müvekkilinde kalp yetmezliği olduğunu ifade ederek, "Sağlık sorunu raporlarla sabittir. Tedavisi için Ankara'ya sevki yapılmıştır. Sağlık sorunları sebebiyle tahliyesini istiyoruz" dedi.

Tutuklu sanık Oğuz Işıklı'nın avukatları Veysel Aşkın ile Alper Noyan ise, müvekkilinin 2 yıl 3 aydır tutuklu olduğunu kaydederek, "Müvekkilimiz ömür boyu kaçabilecek haldeyken kendi isteğiyle polise teslim olmuştur. Yargıtay'ın boza ilamı doğrultusunda suç vasfı değişeceğinden müvekkilimizin tahliyesine karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Evcil ve Türkeş'in tahliye talepleri oy çokluğuyla reddetti. Mahkeme heyeti üyesi Neşe Emiralioğlu ve Ferhat Erbaş'a muhalefet eden Başkan Ergün Kurdak, iki sanığın tahliye edilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.
Ayrıca Şükrü Elverdi'nin yakalanması için yazılan müzekkerenin beklenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı eksiklerin tamamlanması için erteledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?