4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Eve giren gaspçılar bu hale getirdi

Bursa'nın Gürsu ilçesinde arkadaşıyla birlikte krokisini internetten belirledikleri eve, "Beyaz eşya servisinden geliyoruz" diyerek girip ev sahibi yaşlı kadını yaralayan sabıkalı şüpheliye 36 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre 2 ay önce Atatürk Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, kaçış için krokisini "Google Earth"ten detaylı olarak çıkardıkları Göktaş ailesine ait eve, "Beyaz eşya servisinden geliyoruz" diyerek giren 2 şüpheli, 60 yaşındaki Nadire Göktaş'ı biber gazıyla etkisiz hale getirdi. Para ve ziynet eşyaları için boğmak istedikleri yaşlı kadının imdadına ekmek almaya gittiği bakkaldan dönen eşi Dündar Göktaş yetişti. Çığlık seslerini duyan komşuları da yaşlı çiftin yardımına koştu. Nadire Göktaş'ın kolu kırılırken, paniğe kapılan 2 şüpheli hiçbir şey alamadan kaçmaya başladı.

Mahallelinin arkasından kovaladığı zanlılardan biri, kırtasiye alışverişi için çarşı iznine çıkan bir er tarafından yakalandı. Vatandaşların linç etmek istediği şüpheliyi ölümden kurtaran er, zanlıyı polise teslim etti. Üzerinden 'Ertuğrul Karamenderes' adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan şüphelinin cinayet suçundan 36 yıl hüküm giydiği, 13 yıl cezaevinde yattıktan sonra firar ettiği ortaya çıktı.

Gerçek adının İbrahim K. olduğu belirlenen şüphelinin cezasının bitimine az bir zaman kala geçiş yaptığı Karabük'teki eski açık Pazar Cezaevi'nden firar ettiği belirlendi. Sahte kimlikle il il dolaşan şahsın çalışmak için geldiği Bursa'da gasp olayını koordine ettiği ifade edildi. Emniyet güçlerinden 5 aydır kaçmayı başaran zanlı, sorgusunun tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Savcılığın zanlı İbrahim K. hakkındaki soruşturması tamamlandı. Şüpheli hakkında, "kasten öldürmeye teşebbüs, yağmaya teşebbüs, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar vermek" suçlarından toplam 36 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan şüphelinin halen firarda olan diğer arkadaşının dosyası ise tefrik edildi. Ayrıca şüpheliyi linçten kurtaran erin de davada şahit olarak dinlenmesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 11:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?