2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

EVTEKS'de tasarım rüzgarı esiyor

EVTEKS'DE TASARIM RÜZGARI ESİYOR

Dünyaca ünlü tasarımcılar Karim Rashid ve Defne Koz'un, EVTEKS 2011 Fuarı Trend seminerleri programı çerçevesinde verdikleri paneller yoğun ilgi gördü.

CNR Expo Fuar Alanı'nda 17'incisi devam eden EVTEKS fuarı, dünyaca ünlü tasarımcıların seminerlerine de ev sahipliği yapıyor. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından organize edilen seminerlerin ilkinde konuşan Karim Rashid, tasarımın insan tecrübesine sahip ve toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Karim Rashid, "50 bin yıllık insan tarihinde teknolojinin en üst seviyeye ulaştığı bir çağda yaşıyoruz. Bu teknolojiye insan tecrübesi ve çeşitli materyalleri katarak, bütün güzel ve soyut kavramlarla birlikte dijital dünya aracılığı ile fiziksel dünyaya bağlanıyoruz" dedi.

Her bireyin kendi özgün bir tarzı olduğunu vurgulayan Rashid, "Çağımızda 1.6 milyon rengi yazıcıdan çıkarabilme şansına sahibiz. Ben her tasarladığım objede bunu düşünerek hareket ediyorum. Bütün dünyayı bu renklere boğmak istiyorum. Biz her ne kadar zanaata, el işine inanıyor olsak da makinelerin bize sunduğu bu büyük muhteşemlik ve kesinlik inkar edilemez" diye konuştu.

Yurtdışında tasarım çalışmalarını sürdüren ünlü Türk tasarımcı Defne Koz, İstanbul'dan inanılmaz derecede ilham aldığını belirtti. Koz, "Bizler acemilik dönemimizde, kendimizi geliştirmek arzusuyla ilhamı dışarıda aradık. Oysaki bizim Milano'dan, Tokyo'dan ya da bir İtalya'dan hiçbir farkımız yok. Bugüne baktığımızda biz kendimizi kanıtlamış bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

İlk gün sonunda yaklaşık 6 bin yabancı 20 bin yerli ziyaretçinin gezdiği fuarı, ikinci gün itibariyle de 5 bin yabancı, 18 bin yerli ziyaretçi gezdi. Hafta sonu çok daha büyük katılımın beklendiği fuarda, geçen yıl yakalanan 18 bin kişilik yabancı ziyaretçi sayısının çok daha üzerine çıkılacağı belirtiliyor.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) de fuarda etkinliklerine devam ediyor. İTHİB tarafından düzenlenen tasarım yarışması birincisi Esma Çelik tarafından perde ve döşemelik kumaş gibi ev tekstili malzemelerinden tasarlanan kıyafetlerle bir defile düzenlendi. L'Oreal Paris Miss Turkey 2011 yarışması güzelleri tarafından sunulan kıyafetler büyük ilgi gördü.

EVTEKS'DE TASARIM RÜZGARI ESİYOR
EVTEKS'DE TASARIM RÜZGARI ESİYOR
EVTEKS'DE TASARIM RÜZGARI ESİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 16:29:00
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 23:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?