29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

Fabrikada kimyasal panik

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir fabrikada azot tankına bakım yapan 9 işçi fenalaşınca hastanelik oldu.

Olay saat 11:30 sıralarında Orhangazi'de göl yolu üzerinde faaliyet gösteren fabrikada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, azot tankına bakım yapmak isteyen işçiler tankın içinde girdi. İçeride çalışan personelden ses gelmediğini gören diğer işçiler de tankın içine girip mesai arkadaşlarına yardım etmek istedi. Tanka giren işçilerden Gökhan Köksoy (37), Ali Osman Yakın (35), Ümit Pala (3) ve Çetin İçli (28) havasız kalınca fenalaştı. Olay sonrasında fabrikaya Orhangazi, İznik ve Gemlik'ten çok sayıda ambulans ile itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Fenalaşan işçilere ilk müdahale fabrikada yapıldı. Havasız kaldıkları için fenalaştıkları belirlenen 5 kişi ambulanslarla Orhangazi ve Gemlik'teki hastanelere kaldırıldı.

Öte yandan aynı birimde çalışan Furkan Kıllı, Emre Lülevelizade, Necdet Pala, Yusuf Tosun ve Murat Bakır da Orhangazi'deki özel bir sağlık kuruluşuna kaldırıldı. Durumları diğer işçilere göre biraz daha iyi olan 5 işçi özel sağlık kuruluşunda müşahade altına alındı.

MEDİKAL ARINDIRMADAN SONRA HASTANEYE ALINDILAR

Azot gazından etkilenen işçiler ile onlara müdahale eden 112 Acil Servis ekipleri için Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi girişinde arındırma işlemi yapıldı. UNKE ekipleri acil servis girişinde zehirlenmeye karşı medikal arındırma yaptı. Hastane bahçesinde bulunan medikal arıtma tesislerinde özel kıyafetli personel tarafından medikal arındırmadan geçen işçiler daha sonra acil serviste müşahade altına alındı.

HASTANEYE AKIN ETTİLER

Olay sonrasında Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçiler de Gemlik Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bu sırada işçilerin mesai arkadaşları ve haberi alan yakınları hastaneye akın etti. Fabrika yetkilileri de hastaneye gelip, personelin durumu hakkında bilgi aldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2013 Perşembe 18:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?