6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Fabrikalarda üretim durdu

SU BASKINLARI SANAYİDE ÜRETİMİ DURDURDU

Bursa'da dün akşam etkili olan sağanak yağış büyük çapta maddi hasarlara neden olurken, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) faaliyet gösteren bazı fabrikalar da su basması nedeniyle çalışamaz hale geldi.

Sağanak yağmurla birlikte çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, yoğun yağıştan Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi de nasibini aldı. NOSAB'ın batısında kalan çok sayıda fabrika ve iş yeri, su basmasından dolayı üretimine ara verdi. Fabrikaların zeminlerinin suyla dolması, ciddi miktarlarda maddi hasara da neden oldu.

Fabrika yetkilileri, su baskınının NOSAB'ın hemen yanından akan ve ıslah çalışması yapılmayan derenin taşması nedeniyle meydana geldiğini vurguladı. NOSAB Başkanı Yalçın Aras ise her kış aynı manzara ile karşılaştıklarını ve bu sorunun giderilmesi için defalarca yetkili kurumlara dilekçe yazmalarına rağmen herhangi bir geri dönüş alamadıklarını belirtti. Sorunun derenin ıslah edilmemesinden kaynaklandığının altını çizen Başkan Aras, "NOSAB'ın hemen yanında akan bu dere daha önce de taştı. Bizler belediye

ve diğer yetkili kurumlara ilgili dilekçelerimizi hazırlayıp gönderdik. Bu derenin ıslah edilmesi için kendilerinden istekte bulunduk. Fakat hiçbir yetkili, derenin ıslah edilmesi için çaba göstermedi. Bu sene de aynı sorun tekrar etti. Karşımızda bizi dinleyecek bir yetkili bulmakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

SU BASKINLARI SANAYİDE ÜRETİMİ DURDURDU
SU BASKINLARI SANAYİDE ÜRETİMİ DURDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:38:04
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 18:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?