6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Faciaya 5 saat kala yakalandılar

POLİS, MOLOTOFÇU TERÖRİSTLERİ FACİAYA 5 SAAT KALA DURDURMUŞ

Türk- Kürt çatışmasını oluşturmak için Bursa'daki bir karakol, okul, muhtarlık ve markete molotofkokteylli saldırı hazırlığı içindeyken yakalanan 3 terör örgütü üyesinin eyleme 5 saat kala durdurulduğu ortaya çıktı. Polis, zanlıların olaydan bir gün önce saldırı düzenleyeceği yerlerde yaptığı keşfi güvenlik kameralarından belirledi.

Edinilen bilgiye göre bir ihbar üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen Yusuf Ö., Masum O. ve Yusuf D.'yi eylemlerine 5 saat kala durdurdu. Zanlılardan Yunus Ö.'nün sırt çantasında yapılan aramada, kullanıma hazır 7 molotofkokteyli, evinde ise molotof yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Yusuf D.'nin üzerinde sprey boya ve eldiven bulunurken, Masum O.'nun ise

saldırının ardından daha kolay kaçabilmek için çift pantolon giydiği belirlendi. Zanlıların evinde örgütsel dokümanlar ve kroki ele geçirilirken, şüpheli Yusuf D.'nin 2005 yılında Diyarbakır'da yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla adliye önünde kendisini yakma girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Terör polisi, 3 PKK üyesini; akşam saat 17.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi'ndeki bir markete, Erikli Mahallesi'ndeki karakola, muhtarlık binası ve bir okula molotofkokteylli saldırı düzenlemelerine 5 saat kala durdurdu. Türk-Kürt çatışmasını oluşturmak için böyle bir eylem hazırlığı içinde oldukları belirlenen 3 zanlının, olaydan bir gün önce olay yerlerinde keşif yaptığı ortaya çıktı.

Polisin BDP'nin Yıldırım ilçe teşkilatına giderken yakaladığı 3 zanlı, sevk edildikleri adli makamlarca, "Yasa dışı terör örgütü üyesi olmak ve yakıcı, patlayıcı madde bulundurmak" suçundan tutuklandı. Şüphelilerin olaydan bir gün önce yaptıkları keşif sırasında güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini inceleyen polis, soruşturmasını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 10:13:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 13:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?