6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Faciaya kıl payı!

BURSA'DA FACİAYA KIL PAYI

Bursa'da tarihi Hisar semtindeki Alattin Mahallesi'nde kar yağışı ve aşırı ısı farklılıkları yüzünden parçalanan küfeki kayaları, Cilimboz Deresi'nin yanındaki evlerin üzerine ve yola düştü. 10 tondan fazla kaya büyük bir gürültü ile düşerken, şans eseri can kaybı yaşanmadı. Belediyenin 3 yıl önce de kayaların düştüğü caddeyi araç trafiğine kapatmasına rağmen evlerin tahliyesi için çalışma yapmaması ise ihmal olarak değerlendirildi.

Korkunç olay, sabah saat 06.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Alattin Mahallesi Cilimboz Sokak'ta meydana geldi. Bursa'nın ilk yerleşim bölgelerinden olan Alattin Mahallesi'ndeki küfeki kayalıklarından kopan 10 tondan fazla kaya kütlesi, sabaha karşı büyük bir gürültü ile evlerin üzerine düştü.

Evini 3 yıl önce tahliye ederek başka bir binaya taşınan Emine Üstüntaş, üst kısmına kayaların yığıldığı binada kimsenin kalmadığını söyledi. Kayaların etkilediği ikinci bina olan Umut Ayaz'a ait evde ise 4 kişilik bir ailenin kaldığı öğrenildi. Sabaha karşı kimsenin yoldan geçmemesi sayesinde can kaybı yaşanmadı.

Mahalle sakinlerinden Şerife Seçkin, Başkan Recep Altepe'ye seslenerek, "Osmangazi Belediye Başkanı iken her tarafı güzelleştirdin, Cilimboz'a bir istinat duvarı çekmedin. Artık çeksen de faydası olmaz. Çünkü kayalar yerinden oynadı. Bizim durumumuz ne olacaksa gelip belediye yetkilileri bir şeyler yapsınlar" diye konuştu.

Evinin üzerine molozlar yığılan Umut Ayaz, "Birkaç senedir evlerin yıkılması olayı var. Ancak bize resmi olarak bir tebligat yapılmadı. Mahallenin kalkacağı söylendi. Hiçbir resmi işlem yapılmadı" dedi.

Çöken kayaların mağdurlarından olan Emine Üstüntaş ise, "Kayaların düştüğü kendi evimi boşalttım, oğlumun yan taraftaki evinde kalıyorum. Cilimboz'da 10 sene önce büyük bir heyelan yaşandı. Karların, yağmurların bol oluşundan bu sabaha karşı aniden büyük bir gürültü ile çökme yaşandı. Evimizin üzerinde molozlar çok fazla. Osmangazi kamulaştırma için haber verdi, tekrar arayacaklarını söylediler. Ancak hiç aramadılar. Gürültü ile uyandık, kendimizi dışarı attık. Oğlum, gelinim ve iki torunum vardı.

Gümbürtü bittikten bir saat sonra, günün ağarmasıyla dışarıya çıktığımızda tonlarca kayanın yol üzerinde ve evimin üzerinde olduğunu gördüm" diye konuştu.

BURSA'DA FACİAYA KIL PAYI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 11:28:02
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 19:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?