6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Faciaya kıl payı!

FRENİ PATLAYAN SU TANKERİNDE FACİAYA KIL PAYI

Bursa'da, freni patlayan su tankerinde facianın eşiğinden dönüldü. Kaldırıma çıkarak trafik levhalarını deviren ve ardından elektrik direğine çarparak durabilen su tankeri içerisindeki 4 işçi yaralandı. Olay esnasında kaldırımda yaya bulunmaması muhtemel faciayı önledi.

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde Yıldırım ilçesi Çelebi Mehmet Bulvarı Namazgah yokuşunda meydana geldi. Suat K. (48) yönetimindeki 16 R 6620 plakalı özel bir firmaya ait su tankeri, freni patlaması sebebiyle ilk önce cadde girişinde bulunan kaldırıma, ardından da elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle elektrik direği devrilirken, kaza esnasında olay yerinden hiçbir yayanın geçmemesi olası bir faciayı önledi.

 

ELEKTRİK DİREĞİ FACİAYI ÖNLEDİ

Yol kenarında bulunan TEDAŞ'a ait elektrik direği muhtemel bir faciayı önledi. Su tankerinin çarptığı elektrik direği, kamyonun cadde girişinde bulunan evlere girmesini de engelledi. Elektrik direğinin devrilmesiyle Namazgah Caddesi üzerinde bulunan ikametlerin elektriği kesildi. Kabloların kopması sebebiyle uzun bir süre bölgeye elektrik verilemezken, elektrik kesintisi sebebiyle evlerde bulunan bazı cihazlar yandı. Mahalle halkı ise büyük araçların caddeye girmesine tepki gösterdi.

TEDAŞ yetkilileri ve polis ekipleri olay yerine gelerek gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Olay esnasında seyir halinde olan bir askeri araç ise kazaya karışmaktan son anda kurtuldu. Kaza sebiyle tanker içerisinde Emin S. (52), Cemalettin B. (56) Eyüp Ç. (42) ve şoför Suat K. Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

AYNI YERDE İKİNCİ KAZA

Namazgah Caddesi üzerinde meydana gelen su tankeri kazası akıllara 2 yıl önceki büyük kazayı akıllara getirdi. 5 Mayıs 2008 günü Namazgah yokuşundan Yeşil'e doğru inen Bülent Yücel Polat idaresindeki 16 KC 711 plakalı su dolu tanker, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu kaldırıma çarpmıştı. Çarpmanın ardından devrilen tanker, yol kenarında park halinde bulunan 19 otomobile çarptıktan bir marketin önünde durabilmişti.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

FRENİ PATLAYAN SU TANKERİNDE FACİAYA KIL PAYI
FRENİ PATLAYAN SU TANKERİNDE FACİAYA KIL PAYI
FRENİ PATLAYAN SU TANKERİNDE FACİAYA KIL PAYI
FRENİ PATLAYAN SU TANKERİNDE FACİAYA KIL PAYI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 11:31:05
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 17:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?