4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Fakirlere özgüven eğitimi

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Bursa Şubesi tarafından fakir ve muhtaçlara kişisel eğitim semineri verildi.

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Bursa Şubesi tarafından verilen kişisel eğitim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifika verildi. Ailelere yönelik psikososyal yönlerinin gelişimine destek olmak amacıyla açılan kurs 6 hafta sürdü.

Kişisel gelişim uzmanı Necati Törün tarafından verilen kursta, bireylerin toplumda daha etkin rol alabilmeleri ve karşı karşıya oldukları problemlerle mücadele etme ruhunu kazanmaları için gerekli becerilerin kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi. Şube Başkanı Osman Arıcı, düzenli olarak yaptıkları maddi yardımların yanı sıra kişisel gelişim seminerleriyle ailelerin özgüvenlerini kazanarak kendilerini ifade edebilmeleri ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Sıkıntıların olağan şeyler olduğunu dile getiren başkan Arıcı, "Olağan olmayan ise bunlarla mücadele etmemek ve pes etmektir. Bu tarz çalışmalarla maddi ve manevi problemleri olan bu ailelerde mücadele etme ruhunun geliştirilmesini amaçlıyoruz ve hedeflerimizede ulaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Kursiyerlerden Hülya Buluntu ise kursun çok faydalı olduğunu dile getirdi. Unutulan bazı yönlerin ortaya çıktığını söyleyen Buluntu, "Hayatı farkında olarak yaşamaya başladık. Ufkumuz açıldı. Yaptığımız hataların karşısında durmayı, çözüm üretmeyi, başarmanın yollarını öğrendik. İnişli çıkışlı olan bu hayatta özgüvenin önemini kavradık. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerler, sertifikalarını Başkan Arıcı'nın elinden aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 12:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?