3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Fakirlere ücretsiz ekmek

Bursa Valiliği ile Bursa ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (BESOB) öncülüğünde başlatılan "Bir ekmek de alamayanlar için koy sepete" kampanyası kapsamında her gün binlerce ekmek ücretsiz olarak fakirlere dağıtılıyor. Ancak projenin daha da yaygınlaşması için fırıncılar medya ve vatandaştan destek bekliyor.

Kampanyayı yürüten fırınlar arasında yer alan Setbaşı Ekmek Fırını, her gün çok sayıda vatandaşa ücretsiz ekmek dağıtıyor. Durumu müsait olan vatandaşlardan aldığı paralarla yardıma muhtaç insanlara ekmekleri ulaştıran Setbaşı Ekmek Fırını'nın sahibi Muammer Nadir, projenin daha da yaygınlaşması için başta medya olmak üzere tüm vatandaşlardan destek istedi. Kampanyanın basın organları tarafından yeteri kadar tanıtılmadığını ve insanların bu sosyal projeden haberdar olmadığını söyleyen Nadir, "Aslında bu düzenlemiş olduğumuz kampanyamız bence şu ana kadar yapılanların en isabetlisi ve en uygun şekilde yapılanı. Yalnız bizim burada en büyük sıkıntımız yerel basınımızda bu kampanyanın yeterli kadar tanıtılmaması" dedi.

Toplumda çok sayıda insanın yardıma muhtaç olduğuna dikkat çeken Nadir şunları söyledi: "Bu kampanyanın büyüyerek uzun yıllar sürmesini istiyorum. Çünkü buna ihtiyaç duyan çok sayıda insan var. Biz özellikle seçici bir şekilde bu hizmeti halkımıza sunuyoruz". Kampanyaya yaklaşık 40 fırının katıldığı, her fırının günlük ortalama 100 ekmeği fakirlere ulaştırdığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 18:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?