6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Fakirleri doyuracak proje

BURSA'DA FAKİRLERİ DOYURACAK PROJE

Bursa Simitçiler ve Unlu Mamuller Odası'nın başkanlığı için aday olan Akif Öndeş, seçimle iş başına geldikleri takdirde meslektaşlarının akşam saatlerinde elinde kalan ürünleri oda olarak toplayıp fakir fukaraya dağıtacaklarını söyledi. 'Şimdi değişim zamanı" sloganıyla yola çıkan Öndeş, mahalli idarecilerle iş birliği yapacaklarını, simit, yufka ve börek fiyatlarındaki haksız rekabeti kaldıracaklarını bildirdi.

16 Ocak'ta seçime giden 405 üyeli odada mevcut başkan Kerem Çelik ile Erdal Pınar ve Akif Öndeş yarışacak. Seçim çalışmalarına hızlı başlayan Akif Öndeş, çalışma arkadaşlarıyla birlikte Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'i ziyaret etti. Başkan Keskin, Akif Öndeş'e tam destek verirken başarılar diledi.

4 yıl için "değişim" sloganıyla yola çıkan Akif Öndeş, "21. yüzyıl sivil dernek ve odaların yüzyılı olacak. Odamızın da bu yüzyıla yakışır bir çalışma içine girmesini sağlayacağız. Odamızın gelir giderlerinin şeffaf hale gelmesi, piyasadaki fiyat istikrarının sağlanmasını gerçekleştireceğiz. Simit, yufka, börek fiyatlarında haksız rekabeti ortadan kaldıracağız. Her yıl geleneksel olarak lezzet yarışması tertipleyeceğiz. Esnafla ilgili Avrupa Birliği projeleri hazırlayacağız. İmkanlar dahilinde

üyelerimizin eğitim ve sosyal imkanlarını geliştireceğiz, Meslektaşlarımızın sıkıntılarıyla ilgili yerel yöneticilerle belirli periyotlarda görüşüp bunun halledilmesi için çalışacağız. Mesleki dayanışmanın gereği olarak; üyelerimizin düğün bayram gibi sevinçli, cenaze gibi üzüntülü günlerinde yanlarında bulunacağız. Vatandaşların kaliteli ve sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için merdivenaltı üretimin önüne geçmek ve nitelikli müesselerin sayılarını artırmak için çalışacağız" dedi.

Acil eylem planı adı altında kısa, orta ve uzun vadede çeşitli projeleri bulunduğunu anlatan Akif Öndeş, "Yufkada fiyat standardı ve istikrarı getireceğiz. Odaya mensup esnafımızın satılmayan mamüllerini belediyelerle yapacağımız iş birliğiyle belediye ve odanın görevlendireceği araçla toplatıp ihtiyaç sahibi kişilere, huzurevi, barınma evi sakinlerine, Sosyal Hizmetler'e bağlı yuvalara, çocuklara vereceğiz. Hem hizmet hem de sosyal amaçlı bir proje olacak. Yerel yönetimlerle iş birliği yaparak ihtiyaç

duyulan bölgelerde seyyar camekanların tahsis edilmesi ve oda esnafının mamüllerini satmak şartıyla hijyenik ortam oluşturulmasını sağlayacağız. Güzel bir seçim olması, hak edenin centilmence kazanacağı bir seçim olmasını düşünüyoruz" diye konuştu.

BURSA'DA FAKİRLERİ DOYURACAK PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 11:49:01
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 20:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?