4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Fanatik taraftara yerinde ceza

Bursa'da hakeme kızarak sahaya atladığı bir maçta valiye el hareketi yapan fanatik taraftar, 15 yıl spor müsabakalarından uzak kalacak. Cezasının 7 yılını dolduran taraftar, tribünlerdeki yerini alacağı günü hasretle bekliyor.

Bursa'da 2002-2003 sezonunda oynanan Trabzonspor maçının ardından hakem Selçuk Dereli'ye kızan bir grup taraftar sahaya girmiş ve hakeme tepki gösterdi. Bu sırada sahaya giren taraftarlardan Seçkin Şahin de (30) polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahin, tribünde oturan dönemin Valisi Ali Fuat Güven'e el hareketi yaparak tepkisini dile getirdi. Polis kameraları tarafından görüntülenen Şahin'e bu hareketi pahalıya patladı. Tribün çetesi kurmaktan Kaçakcılık ve Organize Suçlarlarla Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan fanatik taraftar, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest kaldığına sevinen Seçkin Şahin'e İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından 15 sene spor müsabakalarından men cezası verildi.

Cezasının 7 yılını dolduran Bursaspor fanatiği Seçkin Şahin, 8 yıl sonra çok sevdiği Bursaspor'u tribünden izleyebilecek. Maç sonrası sahaya girdiklerini ifade eden Şahin, "Ben hemen polis tarafından gözaltına alındım. Fakat Vali Ali Fuat Güven'e yaptığım bir el hareketi bana pahalıya patladı. 5'er yıldan 15 sene maçlara ve spor müsabakalarına girmeme cezası aldım. Bursaspor'dan bile nefret ettirdiler. O günleri özlesem de 7 seneyi geride bıraktım. İnşallah 8 sene daha geçirip tribündeki yerimi alacağım"
dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 12:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?