3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Fanatiklerin davası düştü

Bursa'da, Antalyaspor karşılaşması sonrası futbolcuları taşıyan kafileye taş atarak iki otobüs ve bir polis otosunun camlarını kırdıkları iddia edilen 13 Bursaspor taraftarının yargılandığı dava şikayetçi bulunmadığı için düştü.

5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "kamu malına zarar vermek" suçundan haklarında dava açılan ve olayın azmetiricisi oldukları iddia edilen M.N. (36), M.E. (38), H.Y. (28) ile taş attıkları öne sürülen G.A. (17), M.G. (17), İ.İ. (19), V.K. (18) R.Y. (26) Ş.K. (19), U.C.Ş. (19) T.T. (17) E.A. (19) ve O.H. (16) son kez hakim karşısına çıktı. 30 Kasım'da oynanan Bursaspor-Antalyaspor karşılaşması sonrasında polis konvoyları eşliğinde Bursa'yı terk eden Antalyaspor'un A Takımı ve PAF Takımı'nı taşıyan iki otobüs
ve bir polis aracına taş atmakla suçlanan sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanladı.

Camı kırılan polis otosunun resmi değil de sivil araç olmasını göz önünde bulunduran mahkeme, bunu kamu değil de özel bir araç statüsünde değerlendirdi. Şikayete bağlı suçlardan olan mala zarar verme suçuyla alakalı hiç bir şikayetçinin olmayışını da göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, davanın düşürülmesine karar verdi.

Kararı sevinçle karşılayan taraftarlardan H.Y., "Zaten ben suçsuzdum. Orada bulunmamama rağmen, sabıkalı olduğum için polis beni gözaltına aldı. Mağdur olmuştum. Adalet yerini buldu. Zaten bu olayla ilgili Spor Güvenlik Kurulu bana bin 600 TL para cezası vermişti. Biz Bursaspor hayranıyız. Kimseye zarar vermemiz söz konusu olamaz. Türkiye sevdamız, Bursaspor aşkımız. Hele hele polisine zarar asla vermeyiz" diye konuştu.

Bilindiği gibi Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, otobüsleri taşladıkları iddia edilen 13 şüpheliyi, toplam 6 yıl 6 ay Bursaspor müsabakalarının seyrinden men ve 21 bin 840 YTL para cezası vermişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 11:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?