6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Fatura vurgununa 8 tutuklama

İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, kurdukları paravan şirketlerle sahte fatura ticareti yaptıkları iddia edilen 11 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı'nın ihbarı üzerine harekete geçen jandarma, bastıkları sahte faturaları yüzde 10 -20 arasında sattıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanması için alarma geçti. 3 aylık planlı takibin ardından İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı şok baskınlar düzenlendi. Kurdukları 10 ayrı paravan şirketle sahta fatura basıp ticaretini yaptıkları iddia edilen matbaacılar, İstanbul'da gözaltına alındı. 300 milyon lira değerindeki sahte faturaya da el koyan jandarma, şebekenin kentteki iki ayrı tekstilciye biri 98, diğeri 3 milyon lira değerinde sahte fatura kestiğini belirledi.

"Teşekkül oluşturarak devleti zarara uğratmak, sahte fatura basmak, dağıtmak ve ticaretini yapmak" suçlarından adliyeye sevk edilen 11 kişiden M.E., S.K., M.Y., A.E., S.S., M.S., Ç.S. ve mali müşavir D.Ö. tutuklandı. 3 kişi ise tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 18:07:00
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 18:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?