4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Fenerbahçe maçına 1400 polis

İl Spor Güvenlik Kurulu, hafta sonu oynanacak Bursaspor-Fenerbahçe maçı öncesi toplandı. Karşılaşmada bin 400 polis görev yapacak, cezası bulunan 18 taraftar stada sokulmayacak.

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda Vali Yardımcısı Selman Yenigün başkanlığında toplandı. Emniyet Müdür Yardımcısı Sırrı Tuğ'un da hazır bulunduğu toplantıda, 5149 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında daha önce alınan kararların Bursaspor-Fenerbahce maçında da titizlikle uygulanmasına riayet edileceği açıklandı.

Bursa Atatürk Stadı'nda cuma günü yapılacak Bursaspor-Fenerbahçe maçında bin 400 polis memurunun görev yapacağı ifade edilirken, stadyuma seyirci alımı sırasında yaşanması muhtemel kargaşa ve izdihamı önlemek, kontrolünü daha sağlıklı yapabilmek için 7 yaş ve üzeri tüm seyircilerin biletli girişinin sağlanmasına karar verildiği bildirildi. Maç öncesi seyyar satıcıların ise stat etrafına yaklaştırılmayacağı ifade edildi.

Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından, müsabakaların seyrinden men cezası verilen 18 Bursasporlu taraftarın cezaları halen devam ettiğinden maça alınmaması hususuna dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Kocaelisporlu taraftarları taşıyan otobüsü taşlayan 4 Bursasporlu taraftara ise 6 ay spor müsabakalarından men cezası verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 12:53:10
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 12:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?