4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Festival başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 48. kez gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan ‘Uluslararası Bursa Festivali’, 12 Haziran Cuma günü açılış konseri ile başlıyor.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yarın saat 21.00’da başlayacak konserde Burak Tüzün’ün şefliğinde sahneye çıkacak olan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Tuncay Kayış ve Golden Trombone Hafif Müzik ve Jazz Orkestrası ile muhteşem bir konsere imzasını atacak.

‘48. Uluslararası Bursa Festivali’nde, 14 Haziran Pazar akşamı dünyaca ünlü sanatçı Loreena McKennitt, Bursalılarla buluşacak. 16 Haziran Salı günü Emel Sayın ve Ahmet Özhan, 18 Haziran Perşembe günü Ömer Faruk Tekbilek, 20 Haziran Cumartesi Kibariye ile Rosenberg Trio konseri, 22 Haziran Pazartesi ‘Gül ve Lale’ adlı tarihi müzikal gösterisi ve 24 Haziran Çarşamba günü ‘Kırk Ney Bir Nefes’ başlıklı dinletisi sanatseverler tarafından izlenebilecek.

26 Haziran Cuma günü Kubat ve Aşkın Nur Yengi’nin en güzel türküleri birlikte seslendireceği festivalde, 28 Haziran Pazar günü Rafet el Roman, 30 Haziran Salı günü Funda Arar, 2 Temmuz Perşembe günü Mazhar Fuat Özkan ve 4 Temmuz Cumartesi günü de Fatih Erkoç konser verecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?