2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Festival biletlerine büyük ilgi

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl 45.'si düzenlenecek Uluslararası Bursa Festivali'nin biletleri satışa çıktı.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın koordinasyonunda düzenlediği festivalin biletleri, satışa çıktığı ilk günden büyük rağbet gördü. Geçen yıl izlenme rekoru kırmasından dolayı bilet bulamayan Bursalılar, bu sene de aynı durumla karşılaşmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren Tayyare Kültür Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri Akif Koçyiğit, biletlerin 12 Haziran Pazartesi gününe kadar Tayyare Kültür Merkezi'nde, festivalin başlamasından sonra da her etkinliğin biletinin aynı gün Açık Hava Tiyatrosu'nda 17.00 ila 20.00 saatleri arasında satılacağını belirtti. 

Koçyiğit, Bursa Festivali'nin bu yıl birçok ilklere imza atacağını ifade ederek, "Klasik Yunan müziğinin öncülerinden En Chordais, Arap müziğinin en önemli temsilcilerinden Lübnan oryantal müzik toplulukları, Moskova Devlet Balesi'nin dünyaca ünlü dansçıları ilk kez Bursa'da konser verecek. 

Funda Arar-Ahmet Özhan ile Sertap Erener-Hüsnü Şenlendirici, Türkiye'de ilk kez Bursa'da birlikte sahne alacak. Festivalin müziğin her dalına ev sahipliği yapmasına özellikle dikkat ettik. Talebin fazla olması da bundan kaynaklanıyor. Böyle bir ilgiyi zaten bekliyorduk" dedi. 

Koçyiğit, festivalde bu yıl Zeynep Dizdar'ın Mudanya'da, Muazzez Ersoy'un Gemlik'te, Davut Güloğlu'nun Kestel'de, Alişan'ın da Gürsu'da halk konserinde Bursalılar'la birlikte olacağını kaydederek, "Hedefimiz bu yıl daha çok vatandaşı festivalle kucaklaştırmak. Bursa Festivali, sanatseverlerin gösterdikleri ilgi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Şahin'in desteğiyle Türkiye'nin marka etkinliklerinden biri haline 
geldi" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 15:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?