6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Festival coşkusu başlıyor

BURSA'DA EN UZUN SOLUKLU FESTİVAL

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan 'Uluslararası Bursa Festivali', bu yıl 49. kez sanatseverlerle buluşuyor. Birbirinden özel ve dünyaca ünlü sanatçıları Bursa'da ağırlayacak olan festival, yaza damgasını vuracak. Bu yıl ilk kez uluslararası festival, Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ve Beyaz Koza Yaz Şenlikleri ile birleştirilerek 1,5 ay boyunca Bursalılara unutulmaz anlar yaşatacak. 2,5 milyon TL bütçeli festival sayesinde kentte, kültür sanat ve barış rüzgarları

eseceğini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyaca ünlü grupların yanı sıra popüler Türk sanatçıların da Bursa ve 7 merkez ilçede Bursalılar ile buluşacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, '49. Uluslararası Bursa Festivali'nin programını, resmi açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde bir araya geldiği basın mensuplarına açıkladı.

Yıldırım Bayezid Salonu'nda yapılan toplantıda, "Kültür ve sanatın nabzı Bursa'da atacak" diyerek konuşmasına başlayan Başkan Altepe, festivalin kapsamlı ve herkese hitap eden içeriğiyle Bursalı sanatseverleri kalbinden vuracağını ve kentte kültür sanat rüzgarı estireceğini söyledi. Festival kapsamında en sevilen sanatçıların muhteşem performanslarını sergileyeceğini söyleyen Başkan Altepe, bu yıl festival programının Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun yanı sıra Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda da yapılacağını müjdeledi.

49 YILLIK GELENEK

Festival heyecanının Bursa'yı sardığını kaydeden Başkan Altepe, "Kültür ve sanat dün ile yarın arasında bir köprüdür. Kültür ve sanattan yoksun kentler gelişemezler. Bursa festivali aynı zamanda 49 yıldır Bursalıları buluşturan ve kaynaştıran bir geleneğin adıdır. Türkiye'nin en uzun soluklu festivalini bu yıl da gururla hayata geçiriyoruz. Festivalimiz geçen yıldan daha kapsamlı bir programla sanatseverlere hitap edecek. Bursamız renkli günler geçirecek" diye konuştu.

3 ETKİNLİK BİR FESTİVALDE TOPLANDI, 1,5 AY SANAT VE KÜLTÜR ŞÖLENİ YAŞANACAK

Festivalin süresinin bu yıl ilk kez 1,5 ayı aştığını ifade eden Başkan Altepe, 12 Haziran Cumartesi günü başlayacak olan festivalin, 31 Temmuz Cumartesi günü sona ereceğini belirtti. Beyaz Koza halk konserlerinin de festival kapsamına alındığını anlatan Başkan Altepe, "12 Haziran - 5 Temmuz tarihlerinde festivalimizin kültür ve sanat bölümü, 7-12 Temmuz tarihleri arasında '24. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' ve 16-31 Temmuz tarihleri arasında da Beyaz Koza yaz konserleri halkımızla buluşacak.

Programımız, 12 Haziran Cumartesi günü akşamı gelenek haline geldiği gibi özel bir 'Senfonik Açılış Konseri' ile başlayacak" şeklinde konuştu.

Festivalin programını da sıralayan Başkan Altepe, '24. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' için dünyanın dört bir yanından 22 ülkenin halk dansları ekiplerinin Bursa'ya geleceğini söyledi. Beyaz Koza halk konserlerinin 7 merkez ilçede vatandaşlarla ücretsiz olarak buluşacağını dile getiren Altepe, 15, 20, 25 ve 30 TL'den Tayyare Kültür Merkezi'nde satışa sunulacak olan festival biletlerinin bu yıl ilk kez www.iyibilet.com adlı internet sitesinden de satın alınabileceğini ve biletlerin program

günlerinde gişelerden de temin edilebileceğini sözlerine ekleyerek, festivalin toplam bütçesinin 2,5 milyon TL'ye mal olacağını söyledi.

ZAFER PARKI'NA 7 BİN KİŞİLİK AÇIK HAVA TİYATROSU

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'sunun kapasitesinin 3 bin 500 kişi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Zafer Parkı'nda mevcut Açıkhava tiyatrosunun 2 katı büyüklüğünde yeni bir mekan yapılması için her türlü onayın alındığını, projenin ihaleye çıkıp kısa sürede başlanabileceğini müjdeledi. Başkan Altepe, gelecek yıllarda bu tür festivallerin daha çok kişiye ulaşmasını istediklerini belirterek, "Yapılan her şeyin en güzeline talibiz. Her şeyin en iyisi Bursa'da olsun istiyoruz. Bursa Kültür Sanat ve Turizm

Vakfı güçlü kadrosuyla bu yıl da festivalin en iyisini yapacaktır" dedi.

 

49. ULUSLARARASI BURSA FESTİVALİ PROGRAMI

12 Haziran - Senfonik Açılış Konseri

Şef Ender Sakpınar yönetiminde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın açılış konserine, önde gelen klarnet sanatçılarından Serkan Çağrı eşlik edecek.

14 Haziran - Bu Toprağın Türküleri

Fuat Saka, Şükriye Tutkun, Sümer Ezgü ve Hüseyin Turan unutulmaz bir Türk Halk Müziği konseri ile sanatseverlere türkü ziyafeti çekecek.

16 Haziran - Ankara Devlet Opera ve Balesi

Harem bale gösterisi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki ilk gösteriye imza atmış olacak.

19 Haziran - Yıldırım Gürses'i Anma Gecesi

Türk sanat müziğinin en üretken ve yenilikçi bestekarı ve ses sanatçısı anısına gerçekleştirilecek olan konserde Yıldırım Bekçi, Umut Akyürek, Nalan Altınörs ve Bekir Ünlüataer, çok sesli orkestra ile aynı sahneyi paylaşacak.

22 Haziran - Teoman

23 Haziran - Zuhal Olcay Ve Bülent Ortaçgil

İmza attıkları albümler ve seslendirdikleri şarkılarla dinleyicinin gönlüne taht kuran iki efsane Bursa'da unutulmaz sevenlerine müzik ziyafeti çekecek.

25 Haziran - Emir Kusturica, The No Smoking Orkestra

'Çingeneler Zamanı' ve 'Yer altı' gibi ödüllü filmlerin yönetmeni, orkestrasıyla keyifli bir gösteri sunacak.

26 Haziran - Jazzing Flamenco

Topluluk dünyanın dört bir yanında sergilediği performansını şimdi de Bursa'ya taşıyor. Kostümleri, dansları ve müzikleriyle renkli ve hareketli bir gece Bursalı sanatseverleri bekliyor.

28 Haziran - Alphaville

80'li yıllardan beri popüler müziğe damgasını vuran şarkılarıyla Alman Grup Bursa'da sahneye çıkacak.

30 Haziran - Mustafa Sandal

2 Temmuz - Lara Fabian

Eşsiz yorumuyla şarkılara bambaşka bir ruh Katan Uluslararası Frankofon şarkıcı Lara Fabian Bursa'ya geliyor.

5 Temmuz - Rus Kızılordu Korosu

24. ULUSLARARASI ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI

Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin Halk Cumhuriyeti, İspanya, Karaçay, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore, Macaristan, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Rusya, Yunanistan, Senegal ve Tataristan, en güzel danslarıyla Bursa'dan dünyaya barış mesajları gönderecek.

BEYAZ KOZA YAZ KONSERLERİ

Gökhan Tepe - Osmangazi

Sertab Erener - Yıldırım

Göksel - Nilüfer

Murat Boz - Gemlik

Volkan Konak - Kestel

Özcan Deniz - Gürsu

Ziynet Sali - Mudanya

Festival programına www.bursafestivali.org adlı internet sitesinden ulaşılabilecek.

BURSA'DA EN UZUN SOLUKLU FESTİVAL
BURSA'DA EN UZUN SOLUKLU FESTİVAL
BURSA'DA EN UZUN SOLUKLU FESTİVAL
BURSA'DA EN UZUN SOLUKLU FESTİVAL
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 11:39:01
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 00:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?