2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Festival havasında Fotoğraf Günleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16. düzenlenen Bursa Fotoğraf Günleri, usta ve amatörlerin eserlerini fotoğraf meraklılarıyla buluşturuyor.
 
Fotoğraf Günleri kapsamında fotoğrafçılık alanında uluslararası bir kuruluş olan International Photography Awards’ın (IPA) düzenlediği ve 16 bin kişinin katıldığı yarışmada özel kategoride dünya üçüncülüğü, insan kategorisinde ise mansiyon ödülü kazanan fotoğrafçı Seçkin Yalçın, ilk şahsi sergisini Bursa’da açtı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın tarafından açılışı yapılan sergideki eserleriyle ilgili bilgi veren Yalçın, insanların sahip olduklarının kıymetini bilmeleri ve çevrelerinde gördükleri güzellikleri fark etmeleri amacıyla çektiği ve ‘Işık suya dokunduğunda’ adını verdiği 30 siyah-beyaz eserde susuz hayatın, ışıksız da fotoğrafın olmayacağını vurguladığını söyledi.
 
Yalçın’ın yanı sıra Uludağ Üniversitesi Fotoğraf Amatörleri Derneği üyelerinin karma sergisi de Kent Müzesi’nde açıldı. Nazife Şahin’in ‘Görükle’, Razan Ödel’in ‘Altıparmak’, Mithat Demir’in ‘Ataevler’ ve Ragıp Özdemir’in ‘Zafer’ mahallelerindeki güneşin doğuşundan batışına kadar olan süreçlerini objektiflere yaptıkları sergiyi gezen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, Bursa’nın güzelliğini yansıttıklarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek, plaket verdi. Sergiler, 30 Kasım Perşembe gününe kadar gezilebilecek.
 
Festival havasında gerçekleştirilen 16. Fotoğraf Günleri çerçevesinde Tayyare Kültür Merkezi’nde Bursalı fotoğrafçı Saner Şen, Apartheid rejiminin ardından ‘Güney Afrika’ konulu gösterisinde zengin ve fakir arasında büyük uçurumun olduğu Güney Afrika gerçeğini fotoğraflarıyla gözler önüne serdi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 15:54:47
Güncelleme :22 Kasım 2006 Çarşamba 15:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?