3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Festival'e muhteşem açılış

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) iş birliği ile bu yıl 48'si düzenen 'Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Tuncay Kayış ve Golden Trombone konseri ile başladı.

Türkiye'nin en köklü kültürel faaliyetlerinden olan festivalin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her zaman Bursa'ya değer katacak çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi. Kültür başkenti Bursa'nın sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olmasının yanı sıra kültürel ve sanatsal alanda da gelişmesini sağlamaya çalıştıklarını belirten Altepe, "Geleneksel kültürle modern kültürlerin harmanlandığı Bursa'yı kültürlerin buluştuğu dünya kenti ve marka kente dönüştürmek için gerekeni yapacağız" dedi. Kültür ve sanatın toplumun ve medeniyetin aynası olduğunu ifade eden Altepe, sanatsal etkinlikleri tüm ilçelere yaygınlaştıracaklarını söyledi.

VALİ HARPUT'TAN TEBRİK
Bursa Valisi Şahabettin Harput, sanata, sanatçıya ve sanatsal faaliyetlere verilen önemin kentin güçlenmesini ve daha büyük eserler üretilmesini sağlayacağını belirterek, "Vatandaşları bir yandan eğlendirecek, diğer taraftan da şehrin gelişimi ve değişimine vesile olacak Bursa Festivali'ni önemli buluyor ve festivali hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ediyorum" dedi.

Muhteşem konserde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Burak Tüzün'ün şefliğinde sahneye çıktı. Tuncay Kayış ve Golden Trombone'un performansı ayakta alkışlandı. Konserde usta sanatçılar, Verdi, Ulvi Cemal Erkin, A.L. Weber, , W Murphy ve P. Prado gibi sanatçıların eserlerinden örnekler sergiledi. "Köçekçe", "My Way", "Mambo No 8", "Memleketim", "Bye Bye Love" ve "Peter Gun" gibi eserlerin beğeniye sunulduğu konser, keyifli anlara sahne oldu.

Bursa'nın marka içecek firması Uludağ'ın sponsorluğunda hayata geçirilen senfonik açılış konserini, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve eski belediye başkanları da izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 10:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?