5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Festivale sayılı günler kaldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKSTV) ortaklaşa düzenlediği 44. Uluslararası Bursa Festivali ve 19. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl 44’sü düzenlenecek “Uluslararası Bursa Festivali” her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl festivalin 44’sü düzenlendiği için beklentilerin hat safhaya çıktığını söyleyen Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri Akif Koçyiğit, bu beklentilere olumlu yanıt verebilmek için Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı olarak gece gündüz çalıştığını belirtti.

Yaklaşık bir ay sürecek sanat şöleni için geri sayımın başladığını ifade eden Koçyiğit, festival hazırlıkları kapsamında bu yıl Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nun 3 bin 100 kişilik oturma kapasitesini, 3 bin 500’e çıkarıldığını ve tüm koltukların yenilediğini söyledi. Açıkhava Tiyatrosu’nun en son 1992 yılında tadilat yapıldığını hatırlatan Koçyiğit, “Festival kapsamında Bursa’ya gelecek tüm sanatçılarımız için de Açıkhava Tiyatrosu’nun sanatçı odalarını ve fuayelerini de tamamen yeniledik. Bu hazırlıklarımıza ek olarak Altıparmak ve Çekirge Caddesi üzerindeki elektrik direklerine festivale katılacak sanatçılar ve konser tarihleri hakkında bilgilendirici afişler astık” dedi. Her yaştan Bursalının beğeniyle izleyeceği bir festival programı hazırladıklarını söyleyen Koçyiğit, tüm Bursalı sanatseverleri festivale katılmaya davet etti.

44. Uluslararası Bursa Festivali’nin 5 Temmuz Salı günü Fransız soprano Emma Shapplin’in final gecesiyle sona ereceğini söyleyen Koçyiğit, festivalin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yine izlenme rekoru kıracağına inandığını belirtti. Koçyiğit, festival çerçevesinde 7–12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 19. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na da 21 ülkenin katılacağını bu etkinliğin yine barış ve kardeşlik rüzgârlarını Bursa’da estireceğini ifade etti.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 15:40:24
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 15:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?