5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Festivale yoğun ilgi

Türkiye’nin en uzun soluklu etkinliği Uluslararası Bursa Festivali’nin biletleri, satışa çıkartıldığı ilk günde büyük ilgi görürken, gişelerde uzun kuyruklar oluştu.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri Aktif Koçyiğit, dünyanın en geniş piyano repertuarına sahip piyanisti İdil Biret’in konseriyle 12 Haziran Pazar günü start alacak festivalin ulusal çapta ses getireceğini iddia etti. Koçyiğit, bu yıl 44.’sü düzenlenen festivalin programını belirlediklerinde, izleyici ve beğeni rekoru kıracağını dile getirdiğini hatırlatarak, "Biletlerin satışa çıkartıldığı ilk günden büyük ilgi görmesi ve gişelerde oluşan kuyruklar haklılığımızı bugünden ortaya koydu" dedi.

Özellikle Candan Erçetin ve Emma Shapplin’in biletlerinin yüzde 75’inin bittiğini belirten Koçyiğit, "Festivalde en büyük ilgiyi Candan Erçetin ve dünyaca ünlü Fransız soprano Emma Shapplin’in yanı sıra, Sibel Can ile Ebru Gündeş ilk günden en çok ilgi gören sanatçılar. Festivalin coşkusunu yaşamak isteyenler biletlerini şimdiden alsın. Aksi taktirde bu coşkuya ortak olmak için bir yıl beklemek zorunda kalacaklar" şeklindekonuştu.

Koçyiğit, Cuma günü Türkiye’nin ilk Roman Big Band’i Ahırkapı Büyük Roman Orkestrası’nın yapacağı tanıtım sonrasında ilginin daha da artacağını hatırlattı. Koçyiğit, biletlerin Teyyare Kültür Merkezi ve Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu gişelerinde satıldığını, sanatseverlerin festivalin içeriğiyle ilgili "www.bkstv.org" adresinden detaylı bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Bilet alan vatandaşlar ise, geçtiğimiz festivallerin belli bir kesime hitap ettiğini, bu yılkinde ise çeşitliliğin ilgi göstermelerindeki en büyük etken olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 15:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?