3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Fetih coşkusu

Bursa'nın kurtuluşunun 683. yıldönümü Pınarbaşı Fetih Kapısı ve Tophane Şehitliği'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bursa'nın kurtuluşunun 683. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenler sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Pınarbaşı Fetih Kapısı'nda devam eden törenler Fetih Selası'nın verilmesiyle devam etti.

Daha sonra Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa'nın tarihi geçmişi hakkında bilgi verdi. Bursa'nın tarihi medeniyetlerin beşiği olduğunu ifade eden Altepe, "Bursa tarihe başkentlik yapmış önemli bir şehirdir. Uzun yıllar yapılan kuşatmalar sonucu Orhangazi bu güzel şehri feth etti. Orhangazi bu güzel şehri sur dışına taşıdı. Bursa Osmanlı'nın çadır hayatından kent hayatına geçtiği şehirdir. Buradan dünyaya medeniyet ihraç edildi. Ecdadımızdan aldığımız bu şehri gelecek nesillere miras bırakmaya söz veriyoruz" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Bursa'nın Osmanlı'yı kuran şehir olduğunu belirterek, "Bizler böyle bir şerefli şehirde yaşayan şanslı insanlardanız. Bizim ecdadımız inanmış, ilmi ve adaleti esas alan anlayışla büyük bir imparatorluk kurmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törenler halk oyunları ile mehter takımı ve kılıç kalkan ekibi gösterileriyle devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törenlerde mehter takımı ve kılıç kalkan ekibi gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.
Törenler daha sonra Tophane Şehitliği'nde devam etti. Şehitliğe çelenk sunumunun ardından saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Harput ve protokol üyeleri Orhangazi ve Osmangazi türbelerini ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?