4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Fetih Yürüyüşü coşkusu

Bursa'da bu yıl 5'ncisi düzenlenen "Osman Gazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri" çerçevesinde yapılan 'Fetih Yürüyüşü' büyük ilgi gördü.

Mehter takımı, kılıç kalkan ekipleri ile atlı birliklerin geçişini keyifle izleyen vatandaşlar, yürüyüşe katılarak coşkuya ortak oldu.

Bursa'nın fethinin 683. yıldönümünde Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Osman Gazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri" coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Konfetiler eşliğinde Saltanat Kapısı'ndan başlayan yürüyüş, Atatürk, Cumhuriyet, Altıparmak caddelerinden devam ederek Atatürk Stadyumu'nda sona erdi.

Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bosna Hersek, Kıbrıs, Kosova ve Makedonya'dan gelen kardeş belediye başkanlarıyla birlikte halkı selamladığı etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yürüyüşte mehter takımı, kılıç kalkan ekipleri, semazen, halk oyunları ekipleri ve atlı birliklerin geçişi vatandaşların ilgisini çekti. Altepe ve Dündar, Osman Gazi'yi canlandıran at üzerindeki ak sakallı adam ve kılıç kalkan ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

örende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyük bir coşku yaşadıklarını ifade ederek, "Osmangazi Belediyesi'nin 5 yıldır sürdürdüğü fetih şenlikleri yürüyüşüne bu yıl Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Mehteri, kılıç kalkanıyla Bursa renkli görüntüler yaşadı. Herkes duygulandı. Tarihi bir ana şahitlik ettik. Böyle bir organizasyona imza atmanın mutluluğu içindeyiz. Coşkumuz her geçen yıl daha da artarak devam edecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 11:12:45
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 11:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?